Ghinionul numelui Regelui Charles. Ce s-a întâmplat cu cei doi suverani de dinaintea lui cu acelaşi prenume. Destinul crud pe care l-au avut

Ghinionul numelui Regelui Charles. Ce s-a întâmplat cu cei doi suverani de dinaintea lui cu acelaşi prenume. Destinul crud pe care l-au avut
Există ghinionul numelui Regelui Charles al III-lea?

Un moștenitor al tronului își poate schimba numele atunci când devine monarh. Nu este cazul noului rege al Regatului Unit, care a confirmat că se va numi Charles al III-lea. Dar, în istoria regalității britanice se vorbește de ghinionul numelui Regelui Charles al III-lea. În cele ce urmează aflați ce s-a întâmplat cu cei doi suverani de dinaintea lui cu acelaşi prenume.

Există ghinionul numelui Regelui Charles al III-lea?

Acum că Prințul Charles devine rege în urma morții reginei Elisabeta a II-a, a apărut o întrebare. Experții regali se gândesc de zeci de ani la acest aspect. Își va păstra numele?

Răspunsul a venit rapid, Clarence House confirmând că noul monarh își va păstra numele de botez și va deveni Regele Charles al III-lea. Atunci când moștenitorii regali devin suverani, aceștia își pot schimba numele în ceva complet diferit.

De ce nu și-a schimbat Charles numele?

Întrucât domnia reginei a fost cea mai lungă din istoria Marii Britanii, Charles a fost și cel mai longeviv moștenitor al tronului. A devenit Prinț de Wales la vârsta de patru ani.

Publicul britanic îl cunoaște sub numele de „Charles” de peste 70 de ani. Acest lucru a făcut foarte probabil ca el să rămână Charles în loc să aleagă altul din prenumele său complet, Charles Philip Arthur George.

Bunicul său, regele George al VI-lea, avea 40 de ani când și-a schimbat numele. Totuși, cel mai mare argument împotriva devenirii Regelui Charles al III-lea ar fi putut fi reputația primilor doi.

Cine au fost ceilalți regi Charles? Ce s-a întâmplat cu cei doi suverani de dinaintea lui cu acelaşi prenume

Regele Charles I a devenit suveran în 1625 și, în esență, a provocat Războiul Civil Englez. Domnia sa s-a încheiat când a fost decapitat în 1649. Regele nu a dorit să accepte cererile pentru instaurarea unei monarhii constituţionale.

Decapitarea a avut loc într-o zi de marți, pe 30 ianuarie 1649. Celor doi copii care au rămas în Anglia sub controlul parlamentarilor, fiica Elisabeta și ducele de Gloucester, le-a fost permis să-l vadă cu o zi înainte de moarte, aceştia luându-şi rămas bun în lacrimi.

Există totuși un detaliu interesant despre ziua morţii Regelui. Acesta vorbește despre faptul că Regele a dorit să fie îmbrăcat cu două cămăși de bumbac. În acest mod evita să tremure de frig, iar mulțimea nu avea  să creadă că îi este teamă de sfârşit.

Charles a crezut până în ultima clipă a vieţii sale că soarta îl pedepsea pentru că lăsase ca fidelul său servitor Strafford să fie executat. La ora 14, după ce a spus o rugăciune, în timp ce ultimele sale cuvinte au fost: „Trec de la o lume coruptibilă la una incoruptibilă, unde e pace, toată pacea posibilă”.

Charles I 1600-1649
Regele Charles I (1600-1649)

Regele Charles al II-lea a continuat lupta tatălui său, dar a fost învins și exilat în Franța. În cele din urmă s-a întors în Anglia ca rege în urma restaurării monarhiei. Dar domnia sa a coincis cu alte două dezastre: Marea Ciumă și Marele Incendiu din Londra.

Regele Charles al II-lea
Regele Charles al II-lea (1630 – 1685)

Ultimul Charles neoficial din istoria Angliei este Charles Edward Stuart, mai bine cunoscut sub numele de Bonnie Prince Charlie sau Tânărul Pretendent, care a condus rebeliunea iacobită eșuată pentru a revendica coroana pentru Stuarts în 1745. El și-a revendicat porecla de Charles al III-lea, deși aceasta nu a fost niciodată recunoscută oficial, având în vedere încercarea sa eșuată de a prelua tronul, conform celor de la The Time.

Urmăriți Playtech.ro și pe