Gheorghe Turda rupe tăcerea despre una din victimele regimului Ceaușescu: ”A făcut infarct și a murit” (exclusiv)

de: Bișinicu Andreea
27 09. 2021

Celebrul interpret de muzică populară Gheorghe Turda a făcut dezvăluiri incredibile legate de una dintre victimele regimului comunist din România. Despre cine este vorba, de fapt. Adevărul a ieșit abia acum la iveală.

Gheorghe Turda, adevărul despre moartea regizorului Doru Năstase

La mai bine de 38 de ani de la moartea regretatului regizor Doru Năstase, cântărețul de muzică populară Gheorghe Turda face declarații incredibile privind adevăratul motiv al dispariției sale.

Doru Năstase a murit cu o zi înainte de manifestarea de 1 Mai, după ce scena pe care el însăși a regizat-o, în care Elisabeta, soția lui Gheorghe Turda, o interpreta pe Elena Ceaușescu în rol de deținută, a fost anulată de Ilie Ceaușescu.

Potrivit spuselor lui Gheorghe Turda, regizorul ar fi murit de „inimă rea”, suferind un infarct din cauza stresului și a necazurilor.

„În acea noapte, din cauza supărării, Doru Năstase a murit. A făcut infarct. Soția mea, Elisabeta, care era balerină, o juca pe Tovarășa, în postură de deținută. Printre gratiile celulei, își cerea copilul din mâinile călăului.

Juca chiar fetița noastră, Voichița, avea un anișor pe atunci. Rolul călăului închisorii era jucat de actorul Mihai Boghita, el a adus-o pe micuța noastră în scenă. Totul era de un dramatism impresionant, plângeau și copiii din cor!

Nu a fost chiar o piesă de teatru. În contextul spectacolului de 1 Mai, din anul 1983, de la Polivalentă, fusese creată această scenă a închisorii de la Brașov, care niciodată nu a fost în istorie”, a declarat Gheorghe Turda, în exclusivitate pentru Impact.ro.

Fosta soție a lui Gheorghe Turda a murit în 2009 de leucemie

Gheorghe Turda a trecut prin momente dificile în 2009 când a rămas văduv. Regretata lui soție Elisabeta a murit din cauza unei boli cumplite, leucemie. Artistul susține că fosta lui parteneră de viață s-ar fi îmbolnăvit în urma unei vizite în orașul japonez Hiroshima.

„În timpul unui turneu în Japonia, în 1987, soției mele, prim-balerină solistă a Ansamblului Rapsodia, i s-a declanșat o boală teribilă, leucemie cronică trombocitară. Acel turneu a fost extrem de solicitant, în 35 de zile am avut 32 de concerte și foarte puțin timp de odihnă.

În urma vizitei la Hiroshima a apărut boala, probabil din pricina climei și a radiațiilor care au persistat încă din 1945, chiar și astăzi fiind urmări ale bombei atomice.

Din păcate, după o luptă de mai bine de 20 de ani, Dumnezeu nu a mai vrut s-o țină lângă mine. După moartea soției a trebuit să-mi văd de drumul vieții, deși nu a fost deloc simplu.”, a completat Gheorghe Turda pentru sursa citată.