Gheorghe Dincă a votat, în arest. Ce le-a atras atenția tuturor despre momentul votului

Gheorghe Dincă a votat, în arest. Ce le-a atras atenția tuturor despre momentul votului
Gheorghe Dincă a votat astăzi din închisoare.

Întrebarea care s-a aflat poate pe buzele mai multor români zilele trecute, a fost acum confirmată în mod clar. Gheorghe Dincă a votat astăzi pentru alegerile prezidențiale în penitenciarul în care se află. Cum s-a întâmplat acest lucru?

Gheorghe Dincă, cel care se presupune că ar fi criminalul celor două eleve din Caracal, Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, și-a exercitat astăzi dreptul de vot, direct din sptele gratiilor.

Cum a reușit să voteze Gheorghe Dincă?

Gheroghe Dincă, fostul mecanic auto este încarcerat în prezent în Arestul Central al Capitalei. Sursele judiciare au confirmat astăzi pentru mediafax.ro că bărbatul în vârstă de 66 de ani a votat.

Dat fiind faptul că acesta este condamnat preventiv pentru fapta sa, bărbatul din Caracal se află sub arest preventiv, acesta a putut să își exercite dreptul de vot, chiar dacă se află în spatele gratiilor.

Gheorghe Dincă a votat direct din închisoare la alegerile prezidențiale din acest an.
Gheorghe Dincă a votat direct din închisoare la alegerile prezidențiale din acest an.

Gheorghe Dincă a fost arestat după ce a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceşanu şi pe Luiza Melencu. La domiciliul acestuia au fost găsite rămăşiţe umane despre care INML a precizat, în urma analizelor, că sunt ale Alexandrei. Rămăşiţele găsite în liziera din Caracal, despre care Dincă spune că sunt ale Luizei, au fost trimise în SUA pentru a fi analizate de FBI, potrvit agenției de presă Mediafax.

Cine are dreptul să voteze

Potrivit legii, au dreptul să voteze cetăţenii români care au 18 ani împliniți până în ziua alegerilor inclusiv.
Nu au dreptul de vot debilii sau alienaţii mintal, puşi sub interdicţie, şi nici persoanele condamnate la pierderea drepturilor electorale, prin hotărâre judecătorească definitivă.