Au ieșit la iveală noi detalii în șocantul caz al crimelor de la Caracal. Gheorghe Dincă se consideră în prezent triumfător și în fața celor de la FBI. Fostul mecanic auto de 66 de ani a recunoscut în vara acestui an că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Până în momentul de față a fost supus la câteva zeci de interviuri și expertize psihologice.
Până în momentul de față, Gheorghe Dincă a fost supus, în total, la 7 interviuri psihologice și a stat 22 de ore de vorbă cu profilerul Poliției Române. Supectul în cazurile de crimă de la Caracal se află după gratii, la Penitenciarul Jilava, și specialistul român nu pare să poată stabili momentan profilul lui Dincă. Anchetatorii susțin că e nevoie de mai mult timp pentru a se putea stabili mai multe detalii. De asemenea, s-a putut stabili că acesta tratează femeile ca pe obiecte, el referindu-se la Luiza Melencu și la Alexandra Măceșanu ca la „fata numărul 1” şi „fata numărul 2”.
În procesul de descifrare al profilului de criminal al lui Gheorghe Dincă asistă și specialiștii Poliției Române, dar și cei de la FBI. Fiecare lucrează la câte un raport psihologic al fostului tinichigiu auto din Caracal. Acesta recunoscut că le-a ucis pe cele două adolescente și pare să se mândrească cu aceste fapte teribile care au șocat România.
Există chiar surse din Poliția Română care au oferit asemenea detalii și spun că bărbatul din Caracal este cât se poate de mândru de faptul că un ofițer al FBI a venit să discute cu el, personal, despre natura crimelor sale, pe care a recunoscut că le-a comis. „Dincă s-a simțit mândru când a aflat ca procurorii au cerut ajutorul FBI în cazul lui iar asta i-a întărit stima de sine”, susțin surse din Poliție, potrivit Libertatea.
De asemenea, pe o perioadă de trei luni de zile, de când se află în custodia autorităților, bărbatul ar fi învățat foarte multe, în spatele gratiilor. Criminalul din Caracal ar fi dobândit atât cunoștințe de specialitate judiciară, dar și modul în care sunt interceptate telefoanele, dar și ce este triangularea, fie traficul pe celulă.