09 oct. 2023 | 11:16

Gheorghe Dinca a ajuns să facă legea în pușcărie. Cum și-a impus ”monstrul din Caracal” respectul în penitenciar

News
Gheorghe Dinca a ajuns să facă legea în pușcărie. Cum și-a impus ”monstrul din Caracal” respectul în penitenciar
Gheorghe Dincă, în spatele gratiilor

Gheorghe Dincă, cunoscut ca „Monstrul din Caracal,” s-a aflat în centrul unui conflict violent în închisoare, acolo unde a încercat să-și impună cu forța autoritatea. Conform unor surse din mediul carcerar, Dincă a reușit să devină o autoritate printre deținuți, respectând în egală măsură regulile din pușcărie. Cum reușește criminalul săși arate adevărata mască, dovedind un comportament bipolar?

Gheorghe Dincă, unul dintre cei mai periculoși deținuți

Gheorghe Dincă, criminalul condamnat în urma unor evenimente tragice în 2019 și cunoscut sub numele de „Monstrul din Caracal,” a fost implicat într-un incident violent în închisoare. El s-a luat la bătaie cu un alt deținut, demonstrând încă o dată că are o forță fizică considerabilă, deși a împlinit recent 70 de ani.

Conform informațiilor obținute din surse din mediul carcerar, Gheorge Dincă a reușit să se impună ca o autoritate în mediul închisorii, câștigându-și respectul altor deținuți. În ciuda faptului că această imagine de lider a fost câștigată și este menținută, în principiu, prin forță fizică, Dincă pare să fie într-o poziție de putere în rândul criminalilor notorii.

Un polițist de penitenciar a dezvăluit că forța pumnului lui Dincă este înfricoșătoare, iar un alt deținut care a încercat să-l provoace a avut parte de o lecție grea. Acesta a rămas inconștient pentru câteva minute și a revenit la simțuri abia după două ore. La rândul său, Gheorghe Dincă a avut și el parte de incidente dureroase.

În urma incidentelor existente pe parcursul șederii criminalului în spatele gratiilor, nimeni nu a subestimat capacitatea lui Dincă de a folosi violența în beneficiul său.

”Monstrul din Caracal” respectă regulile din închisoare

Gardienii închisorii recunosc că Gheorge Dincă este un deținut relativ disciplinat și că respectă regulile închisorii, în ciuda comportamentului agresiv asupra colegilor săi. Se pare că, el nu ar fi creat probleme pentru personalul închisorii, nu a făcut plângeri sau cereri neobișnuite și nu a provocat incidente, respectând la sânge angajații închisorii, indiferent de funcția ocupată.

Mai mult, acesta a avut un comportament pașnic față de angajați, ceea ce indică faptul că el poate fi în același timp ascultător și cooperant, dar și extrem de violent.
De asemenea, Dincă pare să evite orice tip de expunere, dar și contactul cu exteriorul, iar familia sa a înțeles să-l caute rar și să aibă puține convorbiri telefonice cu el, lucru care l-a făcut pe criminal să trăiască foarte izolat de oricine.

Familia lui Gheorghe Dincă nu a fost prea implicată în viața sa de deținut, respectând dorința sa de a fi lăsat în pace. Convorbirile telefonice cu familia sa sunt rare, iar aceasta pare să fi înțeles că Dincă duce o viață izolată în penitenciar, departe de ochii curioșilor.

Singurele vizite acceptate de Gheorghe Dincă

Printre puținele vizite pe care le acceptă deținutul se regăsesc cele ale preoților romano-catolici, protestanți și neoprotestanți. Se pare că acesta a trimis diverse plângeri spre diverse instituții bisericești, inclusiv la Vatican.

„Nu cred că greșesc când îl numim genul de deținut model. Preferă să nu deranjeze pe nimeni și să fie lăsat să-și ducă viața așa cum își închipuie el că e mai bine pentru el, date fiind condițiile pe care a ajuns să le îndure”, a declarat o sursă din penitenciar, dorind să rămână sub protecția anonimatului, potrivit cancan.ro.

Vă reamintim că Gheorghe Dincă, cunoscut sub numele de „Monstrul din Caracal,” a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare, în septembrie 2022, pentru implicarea sa în cazurile tragice ale tinerelor Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu. Cu toate acestea, individul nu și-a recunoscut niciodată vina și continuă să susțină că este nevinovat.

Magistrații Tribunalului Slatina au decis condamnarea lui Gheorghe Dincă pentru omor, trafic de persoane și profanare de cadavre în cazurile celor două tinere, ale căror dispariții au șocat întreaga țară. Cu toate acestea, Dincă nu a semnat niciodată vreun document prin care să-și recunoască implicarea în aceste crime.

Parteneri
Scene șocante în Parlamentul României. Doi deputați s-au luat la bătaie. Ce a urmat apoi
Redactia.ro
Ce trebuie să le faci ardeilor din grădină, pentru o recoltă triplă. Secretul știut doar de bunicii noștri
Click.ro
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Vocea.biz
Putin confiscă pe bandă rulantă activele occidentale din Rusia. Lista marilor companii din Vest afectate de decizia Kremlinului
Digi24
Ultima oră / Îndrăgita actriță a ajuns în stare gravă la spital, în urma unui accident. 'Va fi o recuperare lungă'
Unica.ro
Trei zodii care vor avea noroc în dragoste în luna iunie. Au șansa de a începe noi povești de iubire
Spynews
România este în elita mondială. Nu ne poate întrece nimeni. Suntem pe primul loc
Capital.ro
Crezi că ești bolnav de inimă, dar cauza ar putea fi cu totul alta! Medic: ”O mulțime de pacienți care iau tratament, deși sunt sănătoși!”
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
DOCUMENTUL pentru RECALCULAREA PENSIEI! Trebuie COMPLETAT OBLIGATORIU
Mediaflux
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro