Ce a scris o româncă aflată în concediu în Grecia după ce a dat numai de conaţionali pe plajă: „Nu prea avem loc unii de alții”

Ce a scris o româncă aflată în concediu în Grecia după ce a dat numai de conaţionali pe plajă: „Nu prea avem loc unii de alții”
Mesajul unei românce din Grecia despre conaționalii săi. Iată ce a scris femeia despre poporul român, în comparație cu alte națiuni.

Cel puțin 8 milioane de români locuiesc în afara granițelor țării noastre. La aceștia se adaugă, în sezonul estival, o mulțime de cetățeni care își fac vacanțele în străinătate. Românii au reușit să se împânzească peste tot în lume. Cel puțin, așa susține o femeie care și-a făcut vacanța, recent, în Grecia. Iată mesajul unei românce din Grecia, după ce a dat numai de conaţionali pe plajă!

Mesajul unei românce din Grecia despre conaționalii săi

După ce a petrecut câteva zile de vacanță în Grecia, o româncă a decis să împărtășească o parte din impresiile de călătorie. Pe un grup de Facebook dedicat românilor din Grecia, anume „Forum Grecia”, românca s-a arătat a fi foarte mulțumită de condițiile de care a avut parte.

„A fost bine, mult mai bine decât ar fi fost la noi! Drumul lung, bucurie mare că reușesc și anul acesta să merg în concediu. Prețurile nu mi s-au părut cu mult mai scumpe ca în anii trecuți, pe ici colo grecii au micșorat cantitățile sau au scos garniturile (marketing bun)”, a scris femeia care și-a petrecut vacanța în Grecia.

Există, totuși, și un aspect care a deranjat-o. În mai multe forumuri de călătorii în Grecia, zeci de mii de oameni au oferit sfaturi legate de cazare, alegerea plajelor, alimentație etc. Ce i-a „zburlit părul” femeii a fost o remarcă nu rareori întâlnită.

„Recomandați-mi un loc unde nu sunt români!”

Peste tot „e plin de români!”. Acestea au fost cuvintele care au deranjat-o la culme pe românca din Grecia.

„Așa și?! Cu ce vă deranjează? Recomandați-mi un loc unde nu sunt români! Poate pe lună! Nu prea avem loc unii de alții pe alte meleaguri! Ar trebui să ne dăm reset și să-i observăm și pe ceilalți, suntem cu muuult peste sârbi, bulgari, nemți, englezi care atunci când nu sunt taxați la buzunar cu amenzi se comportă mizerabil! În rest, să vă bucurați de vacanțe frumoase, că le meritați”, a fost reacția femeii într-un forum de pe Facebook.

Cel puțin 8 milioane de români locuiesc, în prezent, în străinătate. Doar în Franța, sunt înregistrați în jur de 500.000 de cetățeni. Numărul este mult mai mare decât cel prezentat în datele oficiale, adică 106.000 de români.

În unele state europene locuiesc chiar și mai bine de un milion de români, potrivit unor informații furnizate de către secretarul de stat în cadrul Departamentului Românilor de Pretutindeni, Florin Cârciu.

Mai mult decât atât, în jur de 150.000 – 200.000 de cetățeni nu sunt identificați sau incluși în vreo numerotare oficială în nicio țară din lume.