Gestul revoltător al unui polițist din Hunedoara. „A dat cu spray. Fata avea ochii roşii, tuşea, se sufoca”

Gestul revoltător al unui polițist din Hunedoara. „A dat cu spray. Fata avea ochii roşii, tuşea, se sufoca”
Gestul revoltător al unui polițist din Hunedoara. „A dat cu spray. Fata avea ochii roşii, tuşea, se sufoca”

O invitație la grătar s-a terminat prost pentru o familie din Hunedoara, inclusiv pentru fetița lor de cinci ani. Familia a fost invitată la un grătar de către un vecin de bloc. Un alt vecin, deranjat că gazda ridica un gard în spatele blocului, a sunat la poliție. Unul dintre polițiști a făcut un gest revoltător, după ce au tăbărât pe gazdă.

Gestul incerdibil al unui polițist hunedorean. „A dat cu spray. Fata avea ochii roşii, tuşea, se sufoca”

Poliţiştii au atacat un bărbat de 63 de ani, care făceau un grătar în spatele blocului, alături de o familie cu un copil de cinci ani, iar unul dintre oamenii legii a făcut un gest revoltător.

Incidentul a avut loc miercuri, seara, în cartierul Micro 7. Vasile Grad construia un gard în spatele blocului şi, în aceeaşi zi, şi-a invitat vecinii, pe familia Mădălinei Hosu, la un grătar. Un alt vecin, deranjat de cele petrecute, a reclamat la Poliţie. Astfel, la faţa locului s-au deplasat echipajele M.A.I.

Vasile Grad a fost luat de polițiști la audieri
Vasile Grad a fost luat de polițiști la audieri

4 patrule de polițiști au fost trimise la fața locului

„În prima fază au venit patru poliţişti, care nu s-au legitimat. Apoi, în loc să vină un echipaj normal, mixt, format din jandarm, poliţist local şi poliţişti de la Ordine publică, au venit 4 patrule. L-au luat tare pe vecinul nostru, iar el a venit la noi în curte ca să evite conflictul. Vecinul nu s-a legitimat, pentru că nu avea buletinul la el.

Văzând că se precipită lucrurile, domnul Grad a zis că merge să aducă buletinul. Numai că nu a mai reuşit, deoarece au venit şi alţi poliţişti care au sărit pe el. Soţului meu nu i s-a părut normal cum au tăbărât poliţiştii şi a deschis telefonul să filmeze”, a declarat Mădălina Hosu.

Bărbatului care filma scenele i s-a dat cu spray

Când a văzut ce se întâmplă, soțul femeii a început să filmeze cu telefonul mobil.

„Uitaţi ce face Poliţia Română pentru un singur om. Zece poliţai pe un singur om. Bravo, trăim într-o societate foarte curată”, a strigat soţul femeii către poliţiştii care îi imobilizau vecinul.

Atunci, unul dintre oamenii legii a scos spray-ul lacrimogen şi l-a pulverizat în direcţia bărbatului care filma. Spray-ul pulverizat a ajuns într-o încăpere unde era fiica acestuia, afectând-o foarte tare.

Fetița de 5 ani nu mai putea să respire din cauza spray-ului pulverizat de polițist

„Fetiţa mea s-a speriat foarte tare şi a intrat în casă. Unul dintre poliţişti a scos spray-ul lacrimogen şi a dat spre soţul meu, pentru că filma. Tot spray-ul a intrat în casă, unde era copilul. Am auzit fata tuşind, avea ochii roşii, se sufoca, am scos-o afară, iar poliţiştii au plecat. Pe vecin l-au luat desculţ la poliţie, i-au spart şi ochelarii”, a mai spus Mădălina Hosu.

Vasile Grad, bărbatul încătuşat de poliţişti are 63 de ani, este şofer de autotren şi a declarat că a vrut să îşi cinstească vecinii pentru că urma să plece în cursă, în Germania. Acesta le-ar fi adresat polițiștilor injurii la momentul apariției.

Ce spune poliția din Hunedoara

„La faţa locului au fost direcţionate mai multe echipaje de poliţie, care au solicitat celor identificaţi la faţa locului să se legitimeze şi să prezinte documentele în baza cărora construiesc gardul. Unul dintre bărbaţi a refuzat să se legitimeze, declarând o identitate falsă şi fiind recalcitrant, solicitând să intre în locuinţă. În acest context, poliţiştii l-au imobilizat pe hunedorean şi l-au condus la sediul unităţii, unde l-au sancţionat contravenţional, conform Legii 61/1991, pentru refuz de legitimare şi adresare de injurii.

Pe cursul intervenţiei, unul dintre poliţişti a folosit spray-ul iritant lacrimogen din dotare împotriva unui dintre bărbaţii prezenţi la faţa locului. Cu privire la modul de intervenţie al acestui poliţist, conducerea I.P.J. Hunedoara a dispus efectuarea de verificări disciplinare, prin Biroul Control Intern. Totodată, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de purtare abuzivă, cercetările fiind coordonare de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara”, a declarat Bogdan Niţu, reprezentant IPJ Hunedoara.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI