Abuzuri pe bandă rulantă în doar 1 minut. Ce a putut să facă un angajat al Poliției

Abuzuri pe bandă rulantă în doar 1 minut. Ce a putut să facă un angajat al Poliției
Abuzuri pe bandă rulantă în doar 1 minute. Ce a putut să facă un angajat al Poliției

Un angajat al al Poliției Locale Sector 4 a reușit să comită, în mai puțin de un minut, mai multe abuzuri asupra a doi tineri, care pare-se că l-au „deranjat“ în trafic. Primăria a început ancheta.

Abuzuri în lanț, în mai puțin de un minut

Acum trei zile, un cetățean a postat pe rețelele sociale experiența sa cu un angajat al Poliției, care a reușit „performanța“ de a comite, în mai puțin de 60 de secunte, mai multe abuzuri. Agentul de securitate, nicidecum polițist, solicită legitimare dar nu prezintă o legitimație, nu are insignă și amenință că îi va încătușa pe șofer și pe pasagerul din dreapta, după ce a fost claxonat fiindcă ieșea periculos de pe o străduță cu mașina personală.

Filmarea de 48 de secunde este scurtă, dar grăitoare.

„O vedetă de la sectorul 4! A ieșit cu mașina personală de pe secundară în principală și l-am claxonat, l-am făcut atent ca era sa intru în el… Apoi el a început să mă urmărească și am tras într-o parcare să văd ce vrea…“, este scris în dreptul clipului încărcat pe Facebook.

Angajatul, care își spune într-o manieră greu de înțeles numele, se prezintă ca „agent principal Poliția Locală Sector 4“ și susține că este în timpul job-ului, că poartă „uniformă“, și îi amenință pe bărbații care îl filmează că îi va încătușa dacă aceștia refuză să se legitimeze.

În tot acest timp, el nu prezintă legitimația, cu toate că îi este solicitată. Totodată, de pe uniforma lui lipsesc trei elemente distinctive: cascheta, gradele pe umăr și insigna.

„Nici n-are cum să aibă insignă sau grade deoarece dânsul nu este nicidecum agent, ci agent de securitate, adică personal contractual, nu funcționar public“, au explicat oamenii din Poliție pentru libertatea.ro.

Care sunt ilegalitățile pe care le-a comis agentul de securitate

  • În primul rând, acesta nu este polițist local, e agent de securitate;
  • E obligat de lege să prezinte legitimația;
  • Solicită legitimare, deși are dreptul să facă asta într-o singură circumstanță: „Să oprească și să legitimeze persoanele despre care există date sau indicii că au săvârșit infracțiuni ori alte fapte ilicite în obiectivul păzit“;
  • Nu are drept de încătușare;
  • Uniforma: nu are nici caschetă, nici insignă;
  • Nu respectă regula distanțării sociale.

Pe scurt, șase infracțiuni în mai puțin de un minut.

O vedetă de la sectorul 4 !A ieșit cu mașina personala după secundara în principala și l-am claxonat l-am făcut atent…

Publicată de Baicu Vasile pe Sâmbătă, 25 iulie 2020

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI