Gestul pe care îl face Lidia Buble pentru refugiații ucraineni. A luat exemplul Andreei Marin

de: Bișinicu Andreea
16 03. 2022

Odată cu invazia Ucrainei de către Rusia, la ordinul președintelui Vladimir Putin, peste o sută de mii de refugiați ucraineni au trecut granițele României, în căutare de adăpost. Printre vedetele autohtone care au sărit în ajutorul celor care aveau cea mai mare nevoie se numără și Lidia Buble. Ce gest frumos a făcut artista pentru refugiați.

Cum îi ajută Lidia Buble pe refugiații ucraineni

Lidia Buble a revenit în atenția internauților, după o pauză care i-a șocat pe admiratorii celebrei artiste. Fosta iubită a lui Răzvan Simion a avut o perioadă în care s-a retras complet din mediul online, când și-a șters postările de pe Instagram.

De asemenea, Lidia Buble a trecut, recent, și printr-o schimbare radicală de look. Cântăreața a ales să se vopsească, revenind la șaten, culoarea care a consacrat-o atunci când s-a lansat în industria muzicală, acum mai bine de 7 ani.

Nu doar asta, Lidia Buble a decis să facă un gest extraordinar și pentru refugiații ucraineni care au sosit în România speriați de războiul declanșat de Rusia, în țara lor.

Deîndată ce a reluat legătura cu prietenii săi virtuali, fosta concurentă de la Asia Express sezonul 4 a declarat că va dona teancuri întregi de articole vestimentare, produse cosmetice și alimente pentru refugiații ucraineni, produse ce vor ajunge direct în Ucraina.

Lidia Buble și-a îndemnat susținătorii de pe Instagram să-i urmeze exemplul și să-i ajute pe cei care au cea mai mare nevoie în această perioadă de o bucată de pâine sau o haină care să le țină de cald.

„Ce credeți că fac? M-am apucat să fac curățenie la haine. Acest morman de haine o să ajungă la refugiații ucraineni.

Am hotărât împreună cu mai multe persoane să le dăm o mână de ajutor, așa că tot ce avem pe acasă, haine, cosmetice, produse alimentare, vor fi transportate celor din Ucraina”,  a spus Lidia Buble pe contul său de Instagram.

Cum ajută UNICEF refugiații ucraineni

Andreea Marin, ambasadoare UNICEF, este imaginea unei campanii menite să adune provizii, alimente, produse de igienă corporală, pături și articole vestimentare pentru a ajuta refugiații ucraineni din România.

„Bun găsit, oameni buni! Datorită fiecărui efort, fiecărui sms trimis de noi ce înseamnă o donație, fiecărui gest de omenie, acum sunt posibile multe fapte concrete care ajută copiii refugiați și familiile lor sau pe cei ce sunt în Ucraina și trec prin cel mai greu moment al vieții lor.

Dincolo de centrele pentru refugiați gândite cu scopuri concrete în România și de colaborarea cu guvernul, autoritățile și alte organizații pentru acțiuni comune aici, în țara noastră, UNICEF a organizat transporturi în Ucraina încărcate cu cele necesare spitalelor de acolo, unde situația este grea.

Materialele includ echipamente de protecție, provizii medicale de care e nevoie urgent, inclusiv medicamente, truse de prim ajutor, truse pentru naștere și echipamente chirurgicale, kit-uri pentru copii.

Au fost trimise produse într-un convoi de 6 camioane cu 62 de tone de provizii pentru țara devastată bombardamente. Un nou lot de materiale, inclusiv 17.000 de pături și îmbrăcăminte groasă de iarnă, se află pe drum.”, scris Andreea Marin pe Facebook, acum o săptămână.