Gestul italienilor aflați în carantină care îți rupe sufletul: ce avem de învățat de la ei

Gestul italienilor aflați în carantină care îți rupe sufletul: ce avem de învățat de la ei

La nivel global, Italia se numără printre cele mai afectate țări de coronavirus. Deși este pe locul doi, după China, la numărul de victime, italienii aflați în carantină mai au energia să dea o lecție lumii.

La momentul redactării acestui material, în Italia s-au înregistrat 21.157 de cazuri de coronavirus. Dintre acestea, 1.441 s-au reflectat în decese, iar 1.966 de oameni au reușit să se vindece. Media infecțiilor este însă mai gravă decât în orice altă țară din lume, 350 de persoane la un milion de locuitori suferă sau a suferit de coronavirus.

Chiar dacă nu este sub nicio formă de glumă cu această boală, depistată inițial în urmă cu aproximativ trei luni, este bine de știut că unul dintre cele mai lovite popoare are totuși energia să ne arate cum treci peste perioada de carantină.

Day five of Italy's nationwide coronavirus lockdown, in Rome

Mai multe clipuri filmate de oameni aflați în carantină au devenit virale în ultimele zile, din Italia. Acestea demonstrează solidaritate, un spirit de comunitate și o empatie pentru aproapele tău. Deși se pot spune multe lucruri rele despre italieni, este foarte improbabil să mai găsești această atitudine optimistă în alte colțuri ale lumii.

În mai multe regiuni din Italia, oamenii strigă de la balcoane sau pe străzi. Inițial, unele clipuri care au imortalizat scenele incredibile au fost postate pe Twitter, unde au devenit virale. Acum, le găsești pe YouTube cu sute de mii de vizualizări în doar câteva zile.

O astfel de scenă a fost filmată în Siena, regiunea Toscana și a topit inimile a milioane de privitor. Clipul a fost însoțit de un mesaj simplu. ”Oamenii din orașul meu natal Siena cântă o melodie populară din casele lor pe o stradă goală pentru a-și încălzi inimile în timpul carantinei naționale din cauza Covid-19.”. Cântecul cu pricina este Canto Della Verbena, pe care oamenii îl cântă de obicei la meciuri de fotbal. Tot ca o manifestare de solidaritate, mulți italieni au afișat la geamuri mesajul “Andrà tutto bene”, care se traduce cu ”Totul va fi bine”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI