Ce s-a observat din satelit că se întâmplă cu Italia. Planeta reușește să „respire” din nou

Ce s-a observat din satelit că se întâmplă cu Italia. Planeta reușește să „respire” din nou
Criza sanitară mondială elimină poluarea

Criza sanitară cu care se confruntă planeta vine și cu vești relativ bune pentru planeta pe care trăim. Cercetătorii au putut observa cu ochiul liber modificările care au intervenit asupra Pământului.

Criza sanitară mondială elimină poluarea

China a fost prima țară afectată de criza sanitară de proporții, dar imediat cum autoritățile au închis orașe întregi și le-au interzis oamenilor să mai circule pe străzi pentru a ține în frâu problema spinoasă, au început să apară primele semne bune pentru ecologie.

După cum s-a putut observa din satelit, în țările puternic afectate a scăzut drastic nivelul poluării, după ce activitatea cotidiană s-a oprit, iar multe fabrici care poluau puternic atmosfera și-au încheiat activitatea. Imaginile captate de sateliți arată cum norii de poluare se risipesc rapid în zonele unde activitatea a luat o pauză.

Criza sanitară mondială elimină poluarea
Criza sanitară mondială elimină poluarea

După China, imagini asemănătoare au fost filmate de-asupra Italiei, țară grav lovită de criza mondială de sănătate. Întreaga țară a fost închisă, iar oamenii nu prea mai circulă pe străzi, decât dacă au un motiv cu adevărat serios.

Satelitul Sentinel-5 al Agenției Spațiale Europene poate urmări tot felul de poluări cauzate de oameni, inclusiv dioxid de azot. Aceste emisii provin din sistemele de alimentare cu energie electrică și de producerea energiei electrice, în special centralele electrice pe cărbune. Întrucât Italia a restricționat călătoriile și sectoare întregi ale economieis-au oprit ur și simplu, deci nu mai consumă energie, emisiile de dioxid de azot au scăzut puternic.

Așadar, aerul a devenit mult mai respirabil, mai ales pentru oamenii cu probleme grave de respirație. Era de dorit ca poluarea să se risipească în condiții mai bune, nu datorită unei crize sanitare mondiale, în urma căreia au murit aproape 5.000 de persoane și alte câteva mii s-au îmbolnăvit.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI