Gestul care a costat-o 500 lei pe o femeie din Capitală. A fost amendată pe loc pentru greşeala aceasta

Gestul care a costat-o 500 lei pe o femeie din Capitală. A fost amendată pe loc pentru greşeala aceasta
500 de lei amendă pentru o femeie din Capitală în urma unui gest

O femeie din Capitală a făcut un gest care a costat-o scump. Aceasta a fost amendată pe loc de autorități pentru o greșeală pe care mulți o fac. Polițiștii au mustrat-o cu 500 de lei pentru acțiunea sa. Ce s-a întâmplat și care sunt recomandările autorităților?

Amendă de 500 de lei pentru o femeie din Capitală. Ce gest a făcut aceasta?

Astfel de situații i-au obligat pe polițiști să mustreze din ce în ce mai puternic oamenii. O a doua amendă a fost dată de autorități pentru hrănirea urșilor pe Transfăgărășan.

O femeie din Capitală s-a ales cu o amendă de 500 de lei după ce s-a apropiat de animale și le-a aruncat mâncare. Aceasta a fost văzută imediat de jandarmi. Amintim că săptămâna trecută a avut loc un scenariu asemănător. Un bărbat tot din București a primit și el 500 de lei sancțiune după ce a hrănit animalele sălbatice.

Jandarmii din Argeș le recomandă turiștilor care campează sau tranzitează zonele frecventate de animale sălbatice să evite orice contact cu ele și mai ales să nu le hrănească. Autoritățile subliniază că acest lucru ar putea să le facă mai periculoase sau să le conducă în apropierea altor grupuri de oameni pe care ar putea să-i rănească.

Mai mulți oameni au fost răniți

Mai mulți oameni din Harghita și Covasna au ajuns în stare gravă la spital după ce au fost atacați de urși. Oamenii legii au făcut câteva declarații despre prima amendă de acest gen, după ce un cetățean s-a apropiat de animale pentru a le hrăni.

„La ieşirea din primul tunel după baraj, jandarmii au constatat prezenţa unei ursoaice cu pui, dar şi a unor turişti care hrăneau animalele din autoturism. Animalele sălbatice au fost îndepărtate în mediul lor natural, iar şoferul autoturismului, un bărbat din municipiul Bucureşti, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei”, informează Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Argeş.

„Aceste animale sălbatice apar în toate județele din zona montană: și în Argeș, și în Brașov, și în celelalte județe, și în Vrancea și în Bacău. Din păcate, acest fenomen se generalizează pentru că ministerul timp de 4 ani de zile nu a făcut nimc.

Vom păstra numărul de cote de intervenție la nivelul din 2018, dar vom permite intervenția preventivă, pentru că ceea ce este obligația noastră este să protejăm viața umană și bunurile cetățenilor. Ursul este un animal sălbatic, este strict protejat, dar primul este omul și viața umană și nu pot să concep ca ministerul să nu facă nimic și să nu încerce să protejeze viața umană”
Tanczos Barna, ministrul Mediului