Gest superb făcut de greci pentru pompierii români care ajută la stingerea incendiilor. Vacanțe gratuite în insulele Thassos și Halkidiki pentru acești eroi: „Să stea aici în fiecare vară”

Gest superb făcut de greci pentru pompierii români care ajută la stingerea incendiilor. Vacanțe gratuite în insulele Thassos și Halkidiki pentru acești eroi:
Gest superb făcut de greci pentru pompierii români care ajută la stingerea incendiilor

Primăria Thassos, împreună cu Uniunea Hotelierilor din Thassos și cu Federația Proprietarilor de Camere de Închiriat, oferă pompierilor români care se luptă cu focurile din pădurea din Grecia, cazare timp de două zile vara viitoare.

Insula Thassos oferă vacanțe gratuite pentru pompierii români care ajută la stingerea incendiilor

Timp de două zile, pompierii români care ajută la eforturile de stingere a incendiilor de pădure din Grecia vor avea cazare timp de două zile vara viitoare. Organizarea găzduirii se va realiza în colaborare cu Consultatul României la Salonic și șeful biroului din România al Organizației Elene a Turismului, Georgios Stafylakis.

Leftheris Kyriakidis, primarul din Thassos a făcut câteva declarații în acest sens.

„Mulţumim întregului Corp de Pompieri şi tuturor pompierilor pentru eforturile lor continue de mai multe zile, pe de o parte, pentru a contracara incendiile și, pe de altă parte, pentru a proteja zonele sensibile de apariția unor noi incendii. Mulțumim în special forțelor din alte țări care oferă ajutor și de aceea încercăm şi noi să ne aducem contribuţia”.

Jurnaliștii din Grecia au scris despre toți cei care le-au sărit în ajutor în situația teribilă în care se află. România a venit și ea cu cei mai buni pompieri pe care îi are, iar grecii îi laudă.

Grecii, pe rețelele de socializare despre pompierii români

Incendiile uriașe produse la nord de Atena au ajuns la depozite și fabrici de-a lungul autostrăzii dintre Atena și nordul Salonic. Acestea au luat foc și s-au produs explozii. România a sărit în ajutor și a trimis pompieri. Jurnaliștii greci au scris despre aceștia spunând că au acționat impresionant și i-au făcut extratereștri, deoarece lucrează într-un mod nemaivăzut.

Mai mult de atât, redactorii au precizat că pompierii noștri au cartografiat drumurile forestiere cu drone, au folosit tehnologie de ultimă oră pentru a localiza incendiile, au calculat direcția vântului, apoi au acționat în consecință.

Modul în care au lucrat a fost văzută ca fiind „o oglindă a unei țări dezvoltate și nu una dezvoltată, așa cum o văd mulți”. Cetățenii greci și-au exprimat mulțumirile pe rețelele de socializare față de pompierii români.

Pompieri români în „iadul” din Evia… Nu vom lăsa Grecia singură … este mesajul Ambasadei României… nu am cuvinte… doar un nod în gât şi lacrimi. Mulţumim! – Grigoraki Maria

Voi pleca în munţi. Ai României, pentru că de la ai noştri ne-am luat adio. Oricum în fiecare vară mergeam la Braşov. Este timpul să merg mai la nord spre Cluj Napoca. Şi spunem că sunt nebuni aceşti români. Au şi parcuri întinse (de-adevăratelea, nu 5 copaci) chiar în mijlocul oraşelor. – Olgakoum

Pe unde trec pe aici românii cu maşinile lor, iese lumea şi îi aplaudă.