Polițiștii locali din Timișoara, care verifică zilnic persoanele izolate și carantinate în contextul pandemiei COVID-19, ajută și la cumpărarea de medicamente și alimente pentru cei care nu au voie să părăsească locuința.
În cursul zilei de luni, biroul de presă al Poliției Locale Timișoara a anunțat că activitatea de verificare a persoanelor izolate și carantinate din municipiu i-a revenit exclusiv acestei instituții, chiar de la începutul pandemiei.
„Majoritatea cetăţenilor au manifestat înţelegere şi disponibilitate faţă de activitatea poliţiştilor locali. Mai mult, sunt foarte multe cazurile în care au solicitat sprijinul acestora în achiziţionarea de medicamente, alimente sau alte bunuri esenţiale”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Timişoara, Daniela Seracin.
Totodată, aceasta a mai menționat faptul că, în ultima perioadă, instituția a primit mai multe scrisori de aprecieri și mulțumiri de la cetățeni, care s-au simțit în siguranță prin contactarea zilnică a polițiștilor locali.
Pe de cealaltă parte, polițiștii locali le sunt recunoscători cetățenilor care au înțeles să respecte legea și să contribuie în acest fel la limitarea răspândirii virusului.
Pe 7 și 8 octombrie, mai mulți angajați ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui au participat la campania „Donează Sânge! Salvează o viață!”. În total, 15 jandarmi vasluieni au fost prezenți la Centrul de Transfuzie Sanguină din Bârlad. Aici au donat sânge pentru persoanele care au neapărată nevoie.
„În cele două zile, 15 jandarmi vasluieni au fost prezenţi la Centrul de Transfuzie Sanguină Bârlad pentru a veni în sprijinul persoanelor care au nevoie de transfuzii sanguine sau care trec prin situaţii dificile. Nu este prima dată când jandarmii răspund prezent la astfel de acţiuni, în rândul cadrelor din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vaslui existând ofiţeri şi subofiţeri care se prezintă regulat la centrul de transfuzie pentru a dona sânge. Sperăm ca prin puterea exemplului, gestul nostru să fie urmat şi în societate, astfel împreună să contribuim la salvarea de vieţi”, au transmis reprezentanţii instituţiei.
Nu este pentru prima oară când jandarmii participă la asemenea acțiuni. În cadrul Centrului Județean de Transfuzie Sanguină Bârlad, sângele este colectat, testat, procesat, apoi trimis spitalelor din Vaslui și Iași.
De asemenea, nici jandarmii din Brăila nu s-au arătat indiferenți campaniei. 9 jandarmi au donat sânge, în cadrul aceleiași campanii, iar datorită lor, 27 de oameni au primit o nouă șansă la viață.
“Gestul voluntar și benevol al colegilor vine în contextul lipsei acute de sânge din spitale. De la această activitate nu ne dorim decât un singur lucru: exemplul colegilor noștri să fie urmat în societate, iar media zilnică a donatorilor de sânge să fie în creștere. În acest mod, ajutăm atât pacienții, cât și medicii să-și ducă la bun sfârșit actul medical”, se arată în comunicatul transmis de la Jandarmeria Brăila.