Gest superb al Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului. Ce premiu inedit s-a oferit atletei Bianca Perie, întoarsă de la Olimpiada de la Tokyo

Gest superb al Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului. Ce premiu inedit s-a oferit atletei Bianca Perie, întoarsă de la Olimpiada de la Tokyo
Ce premiu inedit s-a oferit atletei Bianca Perie, întoarsă de la Olimpiada de la Tokyo

O atletă româncă, întoarsă de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a fost premiată de către Arhiepiscopia Romanului și Bacăului. Aceasta a primit două distincții. Una dintre ele este Medalia Jubilară 600 de ani de la atestarea documentară a Episcopiei Romanului. Este cea mai prețuită distincție acordată unui laic de către instituția de cult.

Atleta Bianca Perie, întoarsă de la Tokyo, a fost premiată de Arhiepiscopie

Arhiepiscopia Romanului și a Bacăului se implică, pe lângă ceea ce înseamnă activitatea bisericească, și în susținerea activității cultural – științifice și sportive. La începutul acestei săptămâni, a fost organizată o ceremonie mai aparte. În prim plan s-a aflat o sportivă care s-a remarcat anul acesta la Olimpiada de la Tokyo.

Evenimentul a avut loc la sediu Fundației Melchisedec Ștefănescu. Este vorba despre Bianca Perie Ghelbert, clasată pe locul al VI-lea la competiția ce tocmai s-a încheiat în Japonia. Atleta a reprezentat România la proba de aruncare a ciocanului.

„Premierea a fost făcută în semn de preţuire şi recunoştinţă pentru performanţele sale, sportiva remarcându-se, în mod special, la Jocurile Olimpice de la Tokio, aceasta fiind, prin performanţele obţinute, o ambasadoare a sportului românesc, a valorilor cultural-spirituale ale României, spre dobândirea binelui personal şi slava lui Dumnezeu“, a declarat IPS Ioachim.

Cea mai bună performanță a carierei

La ceremonie, Bianca a fost însoțită de familie, alături de fiica sa, Victoria, de doar 6 ani, soțul și mama ei. Anul acesta, mama nu și-a văzut fiica timp de câteva luni, deoarece aceasta a efectuat cantonamentul la Izvorani, împreună cu competenții lotului național. Mai apoi, a plecat spre Japonia.

Sportiva din Roman a postat pe propria sa pagină de Facebook imagini de la ceremonie. Bianca a fost emoționată, după cum chiar ea a menționat, pentru că a fost binecuvântată de IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

„Am fost copleşită de emoţiile trăite cu ocazia ceremoniei organizate de Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, împreună cu Fundaţia Melchisedec Ştefănescu. Aş dori să transmit mulţumiri sincere pentru o asemenea apreciere, prietenie şi credinţă, pentru dragoste şi sprijin!“

Bianca Perie a fost doar la 15 centimetri de o medalie de bronz, reușind o aruncare de 74,18 metri. De asemenea, este cea mai bună performanță a sportivei dintre cele trei participări la olimpiadă. A mai participat la Olimpiada de la Beijing din 2008 și cea din Londra 2012.

Bianca este triplă campioană mondială de junioare și dublă campioană europeană, având multiple titluri naționale.