George Simion și-a pus românii în cap? Declarația care șochează: ”Ungaria ar trebui să fie un exemplu”

de: Saleh Adina
12 02. 2021

George Simion, liderul partidului AUR a cerut Guvernului României să ia exemplul Ungariei. Care este declarația acestuia?

George Simion, declarație șocantă

Liderul Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a făcut o declarație șocantă. În cadrul unei intervenții telefonice la GSP, George Simion a cerut Guvernului României să se inspire din strategia Ungariei, aceea de a investi în sportivii din afara granițelor țării.

Copreședintele Partidului Alianța pentru România (AUR), George Simion (34 ani), a reprezentat surpriza alegerilor parlamentare din anul 2020. Partidul său nou a ajuns în Parlament, în urma voturilor cetățenilor. Politicianul este cofondator al principalelor formațiuni care sprijină echipa națională a României, „Honor et Patria” și „Uniți sub Tricolor” (UST).

Acesta susține că urmărește de câțiva ani toate investițiile pe care le fac maghiarii în zona Ardealului si sugera Guvernului român să ia exemplul vecinilor.

„Urmăresc toate investițiile magiare din zona Ardealului, Unele mă îngrijorează. Este o lipsă de reacție din partea României. Ar trebui să ne susținem antreprenorii, să avem capital românesc. În loc să avem bănci românești care să investească, ajungem să vindem tot. Să vă spun ce mă deranjează.Am o problemă cu șovinismul, cu politici iredentiste prin intermediul unor cluburi de fotbal.

Guvernul maghiar investește în maghiarii de pretutindeni, nu doar la noi. Din punctul ăsta de vedere, ar trebui să fie un exemplu pentru guvernul român, care ar trebui să investească în tinerii români din Chișinău, Cernăuți și să se îngrijească de tinerii români care se nasc în Europa de Vest. Sunt foarte mulți copii talentați acolo”, a spus George Simion, la GSP Live.

Guvernul maghiar a investit începând cu anul 2013 sume fabuloase de aproximativ 75 de milioane de euro în 10 proiecte transfrontaliere. Acestea au fost construite în zone cu etnici maghiari din România, Croația, Slovacia, Slovenia și Ucraina. Banii vin de la fundația „Bethlen Gabor” si de la federația de la Budapesta. În România, principalele beneficiare sunt Sepsi Sf. Gheorghe și divizonara secundă Csíkszereda.