George Simion, săgeată la Dacian Cioloș după atacul cu cerneală! Ce spune despre zvonul înscenării

de: Emanuela Pană
25 01. 2022

Acuzația că și-ar fi înscenat atacul cu cerneală de la Iași este respinsă categoric de George Simion, care a mărturisit și cum a reușit să se curețe de lichidul albastru care i-a mânjit aproape în întregime fața. Cu acest prilej, liderul partidului extremist AUR a aruncat o săgeată către Dacian Cioloș, după ce USR l-a acuzat pe Simion că a orchestrat totul.

George Simion, săgeată la Dacian Cioloș după atacul cu cerneală

George Simion respinge cu vehemență acuzațiile potrivit cărora liderul AUR și-ar fi înscenat atacul de la Iași, din timpul horei unirii, când a fost mânjit cu cerneală de un bărbat pentru că „așa am vrut eu“. Politicianul a povesit puțin ți despre modul în care a reușit să se curețe pe față, spunând că l-a ajutat o mătușă în acest sens.

„Am fost la mătușa mea. Cu spirt și cu tifon m-am curățat, m-a ajutat mătușa mea și am dat-o jos. Nu e nicio problemă. Am înțeles că a fost un băiat de la USR și soția lui care au vrut să facă gestul acesta. Nu era tocmai inspirat, dar nu-i purtăm pică. Așa sunt cei de la USR.

Așa au făcut și în 2016, 2017. Și noi suntem extremiștii – așa zice Dacian Julien Cioloș“, a declarat liderul partidului extremist.

Cât despre acuzațiile USR, al cărui președinte este Dacian Cioloș, cum că liderul AUR ar fi înscenat totul, George Simion a spus, în apărarea sa, următoarele:

„E suficient să se uite la cine e acel domn și cu soția lui. Sunt niște oameni fanatizați ideologic pe zona asta neomarxistă, globalistă, care urăsc tot ce înseamnă România“.

Citește și: George Simion, atacat la Iași în timpul horei Unirii. Momentul a fost surprins de camerele video

Ce spune despre zvonul înscenării

Reamintim că ieri, 24 ianuarie, liderul AUR a fost stropit cu cerneală în față în timpul manifestațiilor de la Iași, organizate chiar de partidul pe care-l conduce.

În ciuda interdicției autorităților locale care au declarat că nu vor „circ în pandemie“, un bărbat înalt, îmbrăcat într-o geacă neagră, cu un fular în jurul gâtului, a venit din spate, i-a aruncat cerneala pe față politicianului și a încercat să se facă nevăzut.

„A aruncat cu cerneală pe fața lui George și pe steagul acesta. Nu am văzut cine. Este ceva intolerabil, o mizerie“, a povestit un martor.

Există voci care susțin să atacul asupra liderului AUR ar fi fost orchestrat chiar de către primarul Iașiului, Mihai Chirica.