George Simion, prima reacție după ce Maia Morgenstern a fost amenințată. E sau nu vina AUR?

George Simion, prima reacție după ce Maia Morgenstern a fost amenințată. E sau nu vina AUR?
Maia Morgenstern reacționează dur

Ceea ce ar putea deveni scandalul momentului îi are ca personaje principale pe Maia Morgenstern și Alianța AUR. Sau cel puțin așa a reieșit din postările actriței pe Facebook. Totul ar fi plecat de la un email primit de la un anume Andrei Ilarie.

George Simion infirmă legătura AUR cu personajul antisemit

Scandalul iscat de email-ul primit pe adresa Teatrului Evreiesc de Stat a luat amploare pe rețelele de scoializare. Se pare că totul ar fi plecat de la reacția actriței Maia Morgenstern la o afirmație în glumă făcută de un oficial. Acesta, se pare, făcea parte din Alianța AUR, iar email-ul a venit ca urmare a acestei altercații dintre actriță și respectivul oficial AUR. Imediat după publicarea conținutului acelui email, liderul AUR, George Simion a dat o decalrație. În respectiva declarație dezice partidul pe care-l conduce de personajul misterios, Andrei Ilarie.

”Alianța pentru Unirea Românilor a luat act cu stupefacție de atacul degradant, antisemit și suburban la adresa doamnei Maia Morgenstern, un artist emerit și îndrăgit de românii de pretutindeni, promotor neobosit al culturii evreiești în România, o cultură care face parte din fibra culturală a poporului român. Suntem consternați în fața acestei intoxicări pe care o considerăm incalificabilă! Este de domeniul evidenței că acest incident trist, survenit în chip programatic cu ocazia Paștelui evreiesc, este o intoxicare care trebuie pedepsită în cel mai aspru mod.

Dorim să informăm opinia publică din România că cetățeanul numit Andrei Illarie NU este membru al Alianței pentru Unirea Românilor. Cerem organelor abilitate să se sesizeze, să identifice, să ancheteze și să pedepsească făptașul cu celeritate. Sunem alături, cu spiritul treaz și inima vrednică, de doamna Maia Morgenstern și de întreaga comunitate evreiască din România care acum sărbătorește Paștele, marea sărbătoare a eliberării din robie a poporurului evreu. Sus să avem inimile!”, se precizează în comunicatul transmis de George Simion.

Maia Morgenstern reacționează dur

Actrița a reacționat dur la email-ul primit pe adresa teatrului, printr-o postare la adresa celui care l-a trimis. Amenințările cu moartea, chiar fictive, ar trebui luate în serios, au sfătuit-o internauții pe rețelele de socializare pe actriță. După publicare conținutului email-ului, actrița a mers mai departe, povestind care a fost altercația cu oficialul, presupus a fi membru AUR:

”Concret, am fost invitată oficial la o întrunire pentru directori de teatre și instituții publice de cultură, sub genericul: Vocea teatrului licean bucureștean. Lucru mare, oficiali. Chestiuni importante la ordinea zilei. Ajung cu câteva minute mai devreme. Directori, consilieri, reprezentanți… Pășesc zâmbitoare către colegii mai mari, să-i salut, să le dau binețe. Și iată ce-mi aud urechile: „Hai s-o facem așa, jid…” – ooops, eu n-am voie să scriu cuvântul acela (că-mi șterge FaceBook postarea), este permisă doar pronunțarea…Am încremenit

Ce-ați spus? Răspunsul a venit promt, relaxat: „Hai, nu te mai supăra. Am spus așa în glumă…” Nu, nu pot să nu mă supăr! Nu când îl pronunță oameni de cultură. Nu când este pronunțat într-un cadru oficial. Și nimeni n-a părut deranjat. În afară de mine, căci am ajuns, normal, să mă simt eu deplasată că m-a lovit o scîrbă fără margini. Nu. Nu accept! E grav. E urât. Sunt rănită. Tremur”, a scris Maia Morgerstern.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI