George Simion l-a umilit pe Klaus Iohannis după ce a fost la Matei Balș. Imaginile video sunt ireale

de: Năstase Mirabela
29 01. 2021

George Simion, copreședintele AUR, l-a umilit pe Klaus Iohannis, după ce acesta a făcut declarații la Institutul Matei Balș. Acesta a postat pe Facebook mesajul: ”Oare primul om din stat, președintele României, cel care ne conduce de 6 ani, ce ne va spune astăzi? Un mic preview”, a scris George Simion pe Facebook.

George Simion l-a umilit pe Klaus Iohannis după ce a fost la Matei Balș

Acesta a postat un alt filmuleț în care a semnlat că Klaus Iohannis a avut în mare măsură același discurs, ca într-o declarație de presă făcută în data de 15.11.2020, cu ocazia incendiului de la Piatra Neamț, când au decedat 10 persoane.

Astăzi, Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă, la ora 13:00, după ce a mers la Spitalul Matei Balș, acolo unde un incendiu a izbucnit, iar cinci persoane au murit și alte 10 persoane au fost rănite.

”O zi foarte tristă cu tragedia care s-a întâmplat în această dimineață. Ce pot să spun este că îmi pare foarte rău, transmit condoleanțe familiilor îndoliate. Celor care au fost aici, în saloane, le doresc însănătoșire grabnică. Au fost transferați în alte saloane, la alte spitale. Am discutat încă de când au fost anunțate ordinele de intervenție cu cei care au condus acțiunea. Am primit toate datele certe despre intervenție. A fost greu, complicat, cu multe forțe implicate. S-a acționat rapid, în câteva minute, s-a stins focul, s-au mutat pacienții. Din păcate, pentru unii a fost prea târziu, a declarat președintele Klaus Iohannis, azi.

Tot George Simion a mai postat pe Facebook următorul mesaj:

”Mâine la ora 17:00 – AUR în fața Ministerului Sănătății dacă nu vedem până atunci nicio demisie”, a scris acesta.

”Așteptăm demisii”

De asemenea, invitat la Antena 3 George Simion a cerut demisia ministrului Sănătății Vlad Voiculescu și a șefului DSU, pe care îi consideră principalii vinovați, dându-le chiar și un ultimatum.

„Așteptăm aceste demisii până mâine la ora 5.00. Dacă mâine la ora 5.00 nu vor veni aceste demisii o să fim în fața Ministerului Sănătății pentru că nu este posibil așa ceva. Nu este posibil dublul standard pe care domnul Voiculescu îl folosește în acest moment.

Când era în opoziție cerea demisii. După Piatra Neamț a cerut demisii. E ministrul sănătății, totuși. Nu e posibil ca domnul Arafat să treacă prin toate aceste incendii, prin Colectiv, Maternitatea Giulești, ce s-a întâmplat în Munții Apuseni, prin Piatra Neamț și Matei Balș și să fie ‘nemuritor și rece’.

Nu e posibil ca noi, poporul român, să fim batjocoriți în asemenea hal. Să-și dea cineva demisia acum, pentru că dacă era un guvern de altă coloratură politică Klaus Iohannis asta făcea: cerea demisii. E guvernul lui de data asta”, a spus George Simion la Antena 3.