George Mihăiță, prins beat la volan. Alcoolemie uriașă: accident în București

George Mihăiță, prins beat la volan. Alcoolemie uriașă: accident în București
George Mihăiță, beat la volan. Actorul a produs un accident în București

George Mihăiță a fost prins beat la volan. Actorul a produs un accident în Capitală în cursul serii de miercuri. Bărbatul a fost testat cu etilotestul la lața locului de către oamenii legii. Ce alcoolemie avea vedeta?

George Mihăiță, beat la volan. Actorul a produs un accident în București

George Mihăiță a produs un accident în Capitală în cursul serii de miercuri. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest la fața locului, iar rezultatul a fost de 1.05 mg/l. Bărbatul a rămas fără permis de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. Artistul în vârstă de 72 de ani se afla la volanul unei mașini marca Ford pe Bulevardul Basarabia din Capitală:

„Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, în acest context fiind condus la INML, pentru recoltarea de probe biologice. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”, arată autoritățile.

Incidentul s-a produs după ce acesta a pierdut controlul mașinii și a intrat în coliziune cu un autoturism oprit în refugiul STB. Evenimentul a soldat exclusiv cu avarii. Poliția a deschis un dosar penal în cazul marelui actor și i-a reținut permisul de conducere pentru 90 de zile.

„În jurul orei 21:20, conducătorul auto în vârstă de 72 de ani care se deplasa pe Bd. Basarabia, când a ajuns în dreptul imobilului cu nr. 86 a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat in coliziune cu un autovehicul staționat, lovind totodată și refugiul STB. În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale”, transmite Brigada Rutieră. Verificările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor producerii accidentului.

Viața

George Mihăiță s-a născut pe data de 23 septembrie 1948 în Moreni, județul Dâmbovița și este un actor român de film, om radio și televiziune. Acesta a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografie I. L. Caragiale din București, secția Actorie în anul 1971, clasa profesorului Sanda Manu. În anul 2000 îl regăsea la cârma Teatrului de Comedie din București.

Artistul a fost decorat la 13 septembrie 2002 cu Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți colegi de breaslă „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București.”

  • Roluri la Teatrul de Comedie

Castor/Polux – Fata Morgana de Dumitru Solomon, regia Mihai Dimiu, 1971
Soldatul – Mutter Courage de Berthold Brecht, regia Lucian Giurchescu, 1972
Billy the KId – Buffalo Bill și indienii de Arthur L. Kopit, regia Lucian Giurchescu, 1973
Nano – Volpone de Ben Jonson, regia Ion Cojar, 1974
Arlequin – Jocul dragostei și al întâmplării de Marivaux, regia Tudor Florian, 1976
Juratul nr. 8 – 12 oameni furioși de Reginald Rose, regia George Teodorescu, 1977
Soldatul – Cercul de cretă caucazian de Berthold Brecht, regia Lucian Giurchescu, 1977
Cristian Marinescu – Măseaua de minte de Corneliu Marcu, regia George Teodorescu, 1978
Trofimov – Livada cu vișini de A. P. Cehov, regia Lucian Giurchescu, 1979
Barnaby Tacher – Pețitoarea de Thorton Wilder, regia Valeriu Moisescu, 1979
Harold – Harold și Maude de Colin Higgins, regia Sanda Manu, 1980
Strigoiul – Strigoii la Kitahama de Kobo Abe, regia Cătălina Buzoianu, 1982

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI