Gazele se ieftinesc în țară! Decizie oficială: românii vor plăti mai puțini bani

Gazele se ieftinesc în țară! Decizie oficială: românii vor plăti mai puțini bani
Gazele se ieftinesc în țară! Decizie oficială: românii vor plăti mai puțini bani

Este oficial! Aceasta este data exactă la care românii vor plăti mai puțini bani pe consumul de gaze, la întreținere. Mai exact, de la data de 1 iulie 2020, gazele vor scădea cu 20 de procente. Astfel, toți consumatorii își vor putea renegocia contractele și își vor putea schimba furnizorul, chiar dacă au semnat sau nu contracte noi.

Se ieftinesc gazele în țară

”Începând cu 1 iulie prețul gazelor naturale va scădea. Acest lucru se va întâmpla cu certitudine și s-a văzut în tranzacțiile de săptămâna trecută. Practic, Guvernul a modificat legislația prin această liberalizare(…).

Este normal ca un furnizor care cumpără mai ieftin un produs, respectiv gazul natural, să revândă către populație cu diferență de preț. Prețul ar trebui să scadă cu 10-15% începând de la 1 iulie, vorbim de un preț mediu.

Orice consumator casnic poate schimba furnizorul de gaze, cu un preaviz de 21 de zile. Trebuie să aibă factura plătită la zi, deci se pot muta. Eu mă aștept ca cei doi mari furnizori să-și reevalueze ofertele. Eu cred într-un comportament corect. Avem pregătite măsuri, avem legea concurenței care ne permite să intervenim în piață”, a declarat Virgil Popescu la Antena 3.

Ce perioadă are la dispoziție un consumator pentru a-și schimba furnizorul

Tot Virgil Popescu a mai dezvăluit și perioada pe care un consumator o are la dispoziție, pentru a-și schimba furnizorul, chiar dacă a semnat contractul.

„Îi sfătuiesc pe consumatori să se informeze, să se uite pe internet, să se uite pe site-ul ANRE, să nu se grăbească şi să ştie că oricând pot schimba un furnizor de gaze naturale printr-o notificare simplă, e o procedură simplă. Deci faptul că au semnat un contract sau au un contract în derulare nu înseamnă că nu îl pot schimba. Dacă au facturile achitate la zi, chiar dacă au semnat un contract, pot să se mute oricând la alt furnizor, cu o notificare prealabilă de 21 de zile”, a mai explicat Virgil Popescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI