3 alternative pentru centralele termice clasice. Cum îți poți încălzi locuința fără ajutorul gazelor

3 alternative pentru centralele termice clasice. Cum îți poți încălzi locuința fără ajutorul gazelor
3 alternative pentru centralele termice clasice. Cum îți poți încălzi locuința fără ajutorul gazelor

Dacă dispui de centrală termică pe gaz, însă îți dorești și o altă metodă mai puțin costisitoare de a-ți încălzi în mod eficient locuința, trebuie să știi că există cel puțin trei variante din care poți alege. De exmplu, poți opta pentru panourile radiante, aeroterme sau caloriferul electric.

3 alternative pentru centralele termice clasice

1. Panourile radiante sunt o altă variantă mai ieftină de încălzire cu care poți înlocui centrala termică pe gaz. În plus, această alegere este și una foarte modernă, oferind casei tale un aspect deosebit. Panourile radiante funcționează pe curent electric și folosesc radiații invizibile ochiului uman pentru a încălzi obiectele din jur. Aceste panouri radiante, puteți găsi cu ușurință în magazinele de specialitate și sunt de diferite culori și dimensiuni.

Trebuie să știți că părţile componente, inclusiv suprafaţa activă a unui panou radiant nu ar trebuie să depăşească temperatura de 80 de grade Celsius, numai în cazuri speciale – până la 120 de grade Celsius – pentru panourile montate la înălţime mare sau în locuri  neaccesibile, având în vedere și riscul atingerii lor de către persoane sau în încăperi cu risc ridicat de incendiu.

2. Aerotermele reprezintă una din modalitățile cel mai puțin costisitoare pentru a încălzi o încăpere în zilele friguroase de toamnă sau de iarnă. Aeroterma este un aparat de încălzire simplu, ieftin și ușor de poziționat. Tot mai mulți români au început să apeleze la această metodă pentru a-și încălzi locuințele. O aerotermă este ieftină ca preț, ușor de transportat și de depozitat, iar un alt factor important este acela că ocupă puțin spațiu și încălzește foarte rapid camera în care a fost instalată.

3. Caloriferul electric este și el o metodă folosită ca soluție de rezervă atunci când centrala termică pe gaz are vreo defecțiune și nu mai    funcționează. De altfel, poți opta dintr-o varietate de astfel de produse: clasice, pe ulei, cu bloc ceramic, cu ventilator sau umidificator.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI