Gaură financiară uriașă pentru Dorinel Munteanu. ANAF e fără milă

Gaură financiară uriașă pentru Dorinel Munteanu. ANAF e fără milă
Gaură financiară uriașă pentru Dorinel Munteanu. ANAF e fără milă

Dorinel Munteanu are probleme mari cu ANAF. Fostul internațional, care deține recordul de selecții în echipa națională, traversează o perioadă dificilă din punct de vedere financiar. După ce divorțul de prima soție, în 2015, aproape că l-a ruinat, acum Munti primește o lovitură și din partea Fiscului.

Gaură financiară uriașă pentru Dorinel Munteanu

Dorinel Munteanu e un nume de legendă pentru fotbalul românesc. A adunat 134 de selecții în tricoul tricolorilor, un record pentru naționala României. A jucat și la Dinamo și la Steaua, cu care a cucerit câte un titlu. O bună perioadă a activat la cluburi din Germania și Belgia, pentru ca în 2008 să se retragă și să se apuce de antrenorat. Cea mai mare performanță ca tehnician a obținut-o în 2012, când a câștigat campionatul cu Oțelul Galați. Dar în 2015, „Neamțul” a divorțat de soția sa, după 27 de ani de căsnicie.

În urma partajului a pierdut, practic, tot ce agonisise într-o carieră strălucită, după cum singur mărturise într-un interviu din 2018.

Am rămas, printre altele, inclusiv fără proprietatea de la Koln, pe care a luat-o fosta soție. Nici în afaceri nu mi-a mers foarte bine. Aveam o firmă de transport unde am pierdut câteva sute de mii de euro. Dar cine nu pierde în afaceri?! Nu mai sunt la nivelul financiar la care am fost, dar e OK, nu mă plâng. Mai am o bază sportivă la Reșița și alte mici afaceri. Nu produc foarte mult, dar important e că mi-am revenit, că sunt gata să mă apuc de treabă, să antrenez, pentru că asta îmi place cel mai mult. Și, cine știe?, poate că am să pot, cândva, să îmi cumpăr iar o casă la Koln”, mărturisea Dorinel Munteanu pentru GSP, acum 3 ani.

ANAF e fără milă

Mai mult decât atât, Dorinel Munteanu căzuse în patima alcoolului și se îngrășase foarte mult. În 2015 a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru că a fost prins băut la volan. A avut doi ani interdicţie să conducă.

A fost cea mai neagră perioadă din viaţa mea şi trebuie să mi-o asum. Eram pe marginea prăpastiei. A fost greu, dar am găsit puterea să lupt cu alcoolul și să revin la o viață normală. Și n-am să mă mai întorc niciodată acolo unde am fost.

Problemele din viața personală, dar și băutura, mi-au afectat cariera de antrenor. Dar cine mă cunoaşte să nu mă judece după asta, ci după ce am făcut în fotbal”, mai spunea Munteanu, pentru aceeași sursă.

Fostul internațional și-a refăcut viața, recăsătorindu-se, în 2017, dar nu și-a mai revenit financiar, pe deplin. Toamna trecută a candidat pentru un loc de în Consiliul Local Galați și a surprins pe toată lumea cu declarația de avere. Una în care nu avea trecut niciun venit, nici proprietăți, nici conturi în bănci. Singurul bun de valoare era un autoturism BMW din 2009.

Colac peste pupăză, Dorinel Munteanu (53 de ani) este acum somat să plătească o datorie de 60.000 de lei, circa 12.000 de euro către ANAF Timișoara, informează wowbiz.ro. Motivul ar fi neplata contribuțiilor de sănătate în 2012, chiar când cucerea titlul cu Oțelul Galați. ANAF a calculat că Dorinel câștiga 18.000 de euro pe lună în acea perioadă, iar Curtea de Apel Galați i-a dat câștig de cauză.

Și asta, în ciuda faptului că Dorinel Munteanu a susținut în instanță că a lucrat cu contract de muncă, iar obligația plății acelei contribuții revenea clubului angajator. De asemenea, Munteanu a arătat că el nu a câștigat suma pe care ANAF-ul i-a trecut-o în somație, adică aproape 90.000 de lei pe lună (18.000 de euro) și că veniturile lui au fost mult mai mici. Fără succes, însă. Acum, va fi nevoit să plătească toată suma imputată de Fisc.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI