01 ian. 2024 | 11:09

Gata cu temperaturile ridicate, vine iarna în România! Un val polar aduce iar frigul

Vremea Meteo
Gata cu temperaturile ridicate, vine iarna în România! Un val polar aduce iar frigul
Se schimbă vremea în România

Primele zile din noul an vin cu temperaturi destul de ridicate pentru această perioadă, însă situația se va schimba începând cu sfârșitul primei săptămâni din ianuarie, atunci când vom avea parte de frig.

Vremea se schimbă în România

Vremea caldă de la sfârșitul lunii decembrie va continua și în prima parte a acestei luni. Cu toate acestea, meteorologii spun că este așteptată o masă de aer rece în scurt timp. În unele zone vom avea parte de ninsori și temperaturi foarte scăzute.

Deocamdată, presiunea scăzută dinspre vest va aduce și zile cu ploi slabe în unele regiuni. Temperaturile se păstrează ridicate pentru această perioadă, cu până la 5-7 grade peste cele normale.

În continuare, maximele zilnice vor trece de 10 grade Celsius în unele zone din țară, iar minimele nu vor scădea sub pragul de îngheț. Meteorologii spun că vom avea parte de o vreme specifică lunii martie.

Citește și: Vremea pe 1 ianuarie 2024. ANM a făcut anunțul pentru români

Temperaturile scad la sfârșitul primei săptămâni din 2024

Cu toate acestea, circulația atmosferică se va schimba brusc la sfârșitul primei săptămâni din acest an. Specialiștii ne anunță că un câmp de presiune ridicată se va instala peste nordul și nord-vestul Europei, iar pe flancul său anterior va pătrunde o masă de aer arctic.

Temperaturi foarte mici se vor resimți pentru început în nordul Rusiei și în Scandinavia. Evoluția vremii depinde foarte mult și de traiectoria exactă a pătrunderii acestui aer rece în Europa.

Este posibil să avem parte de ninsori pe arii extinse și temperaturi foarte mici dacă aerul rece va ajunge până în bazinul central-nordic al Mării Mediteraneene, lucru care va favoriza formarea unor cicloni.

În lipsa unui astfel de ciclon, nu vom avea parte de umiditate semnificativă, motiv pentru care răcirea nu va fi atât de accentuată. Dar, este foarte probabil să avem parte de câteva zile mai reci după Bobotează și dimineți friguroase prin depresiuni .

Citește și: Vremea o ia razna în România. Vin ploile și vijeliile în țară, de când se schimbă temperaturile

De acest episod rece vom avea parte la începutul celei de-a doua săptămâni din ianuarie. După aceasta, meteorologii anunță din nou o ușoară încălzire a vremii.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Tunelul care va lega Europa de Africa. Când vei putea să călătorești cu trenul din Spania în Maroc
Click.ro
Noutăți despre starea lui Florin Piersic. Ce transmit medicii săi
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Cea mai bună plăcintă cu brânză dulce. Umplutura e o explozie a gusturilor
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
SEMAFOARELE se schimbă definitiv. NOILE REGULI de circulație pentru șoferi
Capital.ro
Domeniul din România care are criză de angajați, în ciuda salariilor atractive. Bani "în mână" între 4.000 și 14.000 de lei
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Regula 30-30-30-10 a banilor. Ne mărește pensia și veniturile
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro