31 dec. 2023 | 20:45

Vremea pe 1 ianuarie 2024. ANM a făcut anunțul pentru români

Vremea Meteo
Vremea pe 1 ianuarie 2024. ANM a făcut anunțul pentru români
Directoarea Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a anunțat cum va fi vremea pe 1 ianuarie 2024.

Directoarea Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a anunțat cum va fi vremea în noaptea de trecere dintre ani, precum și pe 1 ianuarie 2024. Prima zi din noul an va fi mai caldă decât de obicei, temperaturile fiind peste mediile anuale pentru această perioadă.

Cum e vremea la finalul anului 2023

Sărbătorile de iarnă din perioada 2023-2024 au fost și sunt marcate de temperaturi peste specificul perioadei. Dacă unii sperau să se bucure de Crăciun și Revelion de zăpadă, iată că valorile termice înregistrate sunt mult peste cele obișnuite.

Directoarea Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a vorbit despre cum va fi vremea în noaptea dintre ani, precum și în prima zi din 2024. Ultima zi a anului este caracterizată de valori, la scara întregii țări, la nivelul maximelor, între 5 până la 13 grade Celsius.

Te-ar putea interesa și: Cod galben de vreme rea anunțat de ANM. 7 județe sunt lovite în plin astăzi

Elena Mateescu, despre noaptea 2023-2024

Și în București, vremea se va menține caldă. Pe parcursul zilei de duminică, 31 decembrie 2023, temperaturile au ajuns până la 13 grade Celsius. În vestul, sudul și sud-estul României, la foarte multe stații meteorologice, temperaturile au depășit 10-12 grade Celsius.

Elena Mateescu a anunțat valori de temperaturi ridicate și pentru noaptea de trecere dintre ani. Este vorba despre minime în general pozitive, cu cele mai ridicate valori în special în partea de vest și pe litoral, unde vor fi atinse 6-7 grade Celsius. Minime negative vor fi în depresiuni, spre -5 grade Celsius.

Directoarea ANM a explicat că zăpada va lipsi cu desăvârșire în noaptea de Revelion 2023-2024. Precipitațiile vor lua forma ninsorilor doar la altitudini mai mari de 1.500 de metri, probabil. Asta pentru că vremea caldă a favorizat topirea lentă a stratului de zăpadă.

Te-ar putea interesa și: Meteo până pe 29 ianuarie 2024. Când se încălzește vremea, vestea dată de meteorologi

Cum va fi vremea pe 1 ianuarie 2024

Prima zi din anul 2024 va aduce valori de temperaturi ce vor varia între 5 și 13 grade Celsius. În general, vremea va fi caldă, cu valori termice peste specificul perioadei, potrivit directoarei ANM. Temperaturile menționate sunt peste mediile multianuale ale datei din calendar, cu peste 8-10 grade Celsius.

„Este posibil să consemnăm, spre dimineață, ceață. Începând din orele amiezii, mai ales de mâine, în special în zonele intracarpatice, vor predomina precipitațiile sub formă de ploaie, iar la altitudini mai mari de 1.500 m este posibil să consemnăm și precipitații mixte, adică lapoviță și ninsori”, a spus directoarei ANM, Elena Mateescu, la Antena 3 CNN.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Actorul legendar care a fost căsătorit cu cinci femei, dar a fost îndrăgostit toată viața de un bărbat
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Locul în care multă lume gafează fără să știe. Care sunt normele de comportament
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Codul Rutier 2024. Interzis complet pentru șoferi. 10 LUNI fără permis
Capital.ro
Horoscop 13-19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Peştii au fericire şi succes, Berbecii renasc şi au dorinţă de libertate
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Modificări la Codul Civil. PENSIE mai mare pentru acești angajați
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro