Politica bagă zâzanie între actori și transformă arta în circ: Vladimir Găitan îl atacă pe Rebengiuc

Politica bagă zâzanie între actori și transformă arta în circ: Vladimir Găitan îl atacă pe Rebengiuc
Foto: ciao.ro

Mulți actori preferă să se facă remarcați prin munca de pe scenă și mai puțin pentru convingerile politice. Însă când politica acaparează scena publică, mulți nu pot sta deoparte.

Marius Manole, Tudor Chirilă sau Victor Rebengiuc sunt câțiva dintre actorii care s-au implicat în discuțiile de pe scena politică. Acestea sunt vocile critice la adresa puterii.

De cealaltă parte, există actori precum Alexandru Arșinel și Vladimir Găitan,  care au fost prezenți în multe emisiuni la posturi de televiziune apropiate de Guvern.

Cum era normal, au apărut și disensiunile.

Rebengiuc, luat la țintă de colegii de breaslă

Actorul Vladimir Găitan l-a criticat pe colegul său de breaslă, Victor Rebengiuc, pentru că s-a implicat în politică. Recent, omul care l-a jucat pe Ilie Moromete a apărut și în piesa-manifest a trupei Taxi.

Vladimir Găitan a acordat un interviu revistei Q Magazine, publicație care a lăudat activitatea Vioricăi Dăncilă, în care l-a criticat pe Rebengiuc.

„Implicarea în politică a actorilor nu o văd fericită. Noi trebuie să ne implicăm pe scenă şi să ne vedem de misiunea noastră. Nu avem ce căuta pe scările teatrului cu bileţele în mână. Nu a fost deloc fericită această idee. (…) Cei care au protestat au fost nişte iluştri necunoscuţi, care nu ne reprezintă pe noi, pe breasla noastră. (…) Ce se întâmplă cu aceşti colegi ai mei de au luat-o razna în halul ăsta? Nu asta e menirea noastră. Întrebi un actor despre legile Justiţiei, el habar n-are. Locul actorilor e pe scândură, nu pe un trotuar în faţa teatrului“.
Vladimir Găitan, actor

De critici nu au scăpat nici Marius Manole, nici Oana Pellea.

„Nu-l înţeleg pe Marius Manole care stă pe trotuarul Teatrului Naţional şi adună semnături. Pentru ce să aduni semnături? Du-te băiete pe scenă şi joacă acolo! Se adună ele semnăturile, sunt alţii pentru treaba asta. Menirea ta este să stai pe scenă, nu în faţa teatrului şi să aduni semnături. Mi se pare atât de degradant. Mă gândesc la marii noştri actori care nu mai sunt printre noi, începând cu generaţia genială a lui Finteşteanu, Calboreanu, Amza. Ce ar spune oamenii ăştia? Cred că se întoarce Amza în mormânt. Fata lui adună semnături şi mi se pare atât de trist“.
Vladimir Găitan, actor

Cât de „neimplicat” e Vladimir Găitan

Deși îi critică pe colegii săi, Vladimir Găitan este, la rându-i, un actor care a comentat politicile Guvernului, numai că a făcut-o apreciativ. Într-o intevenție la Antena 3, a lăudat Guvernul PSD-ALDE pentru majorările salariale.

„În nenorocirea lui, acest Guvern, care este atât de înjurat şi detestat, le-a triplat salariile actorilor. Îmi amintesc că am plecat din teatru cu o pensie din salariul tăiat de Boc şi Băsescu şi nimeni nu a protestat (…) Mă uit la Victor Rebengiuc, i-au dat o foaie cu «Tudorel Toader, demisia!»… Cine e Victor Rebengiuc să-i ceară ministrului demisia? Care e căderea lui? Dacă îl întrebi, habar nu are“.
Vladimir Găitan, actor

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI