Ecaterina Andronescu, demisă de Viorica Dăncilă, după declarațiile de la Antena 3. Ce spunea ministrul Educației

Ecaterina Andronescu, demisă de Viorica Dăncilă, după declarațiile de la Antena 3. Ce spunea ministrul Educației
Ecaterina Andronescu, decralații revoltătoare al adresa cazului din Caracal!

Ecaterina Andronescu a fost demisă din funcția de ministru al Educației, după declarația sa făcută în cursul serii trecute, la Antena 3, în cazul crimelor de la Caracal. Aceasta a susținut că a învățat de acasă să nu se urce în nicio mașină străină. „De exemplu, Alexandra – m-am interesat la Inspectoratul Școlar – mergea la școală, avea abonament. Ce a determinat-o să se ducă la mașină de ocazie? Totuşi, eu am învăţat de acasă să nu mă urc în nicio maşină străină”, a mai spus ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.

Ecaterina Andronescu, demisă de Dăncilă, după declarațiile în cazul Caracal

Declarațiile revoltătoare ale ministrului Educației din cursul zilei de ieri, 1 august, la Antena 3, nu au trecut prea ușor pe lângă urechile oamenilor, care s-au revoltat incredibil la auzul celor spune de aceasta. Viorica Dăncilă a decis în cele din urmă să o demită pentru cele suținute. Pe lângă faptul că Andronescu s-a întrebat dacă Alexandra avea abonament, aceasta a susținut, dând implicit vina pe tânăra de 15 ani pentru ce s-a ântâmplat, că a învățat să nu se urce în nicio mașină străină. Probabil aceasta nu a urcat niciodată într-o mașină de taxi, mașină străină, condusă de..un străin.

” Cred că va trebui, la începutul anului școlar, să introducem în toate școlile un sistem de protecție a copiilor și de a îi învăța să se protejeze singuri, să se ferească, pentru că eu am învățat și de-acasă… Cred că toate aceste lucruri trebuie să le repetăm și la scoală”, a mai precizat aceasta în afirmațiile lipsite de înțelegere și empatie care nu reflectă o poziție pe care o avea Andronescu.

Ecaterina Andronescu, demisă din funcția de minsitru al Educației
Ecaterina Andronescu, demisă din funcția de minsitru al Educației

Ecaterina Andronescu explică situația

„Nu avea nicio legătură cu situația, decât să-i ferim în perspectivă. Nu am avut nicio intenție de a da un vinovat, nu sunt genul acesta de om”, a epxlicat acum ministrul Educației, în direct, la Digi24.  Prim-ministrul care a demis-o pe Andronescu a susținut că s-a luat decizia în urma afirmațiilor care arată lipsa de înțelegere din partea fostului ministrul al Educației. De asemenea, a subliniat că atitudinea în cauză a fost lipsită de responsabilitate și care nu reflectă poziția Guvernului.