Gafa pentru care Jean Paler a fost interzis în comunism. Ce a făcut artistul

Gafa pentru care Jean Paler a fost interzis în comunism. Ce a făcut artistul
Motivul pentru care Jean Paler a fost interzis in comunism

Jean Paler ar fi făcut o gafă imensă în perioada comunistă, fiind la un pas de a fi săltat de Miliție. Celebrul actor de comedie a făcut o greșeală pentru care a fost pe punctul de a plăti foarte scump. De ce îi era teamă să se întoarcă acasă. Artistul a povestit, recent, tot.

De ce l-au interzis comuniștii pe actorul Jean Paler

Jean Paler nu are nevoie de niciun fel de introducere, fiind unul dintre cei mai cunoscuți artiști din România.

Actorul de comedie, care a făcut să râdă generații întregi de români, de-a lungul timpului, a fost interzis pe vremea dictatorului Nicolae Ceaușescu, din pricina unei greșeli pe care a comis-o în cadrul unui eveniment dedicat conducătorului comunist.

Mai precis, Jean Paler s-a văzut cuprins de emoții și, fiind prea aproape de microfon, a rostit greșit un cuvânt dintr-o poezie patriotică închinată liderului comunist Nicolae Ceaușescu.

Mica eroare a actorului a înlemnit audiența prezentă la respectivul eveniment. Într-un interviu acordat în exclusivitate celor de la viva.ro, vedeta a mărturisit că a plătit scump pentru acea gafă.

„Îmi aduc aminte de o întâmplare, care mi-a interzis să mai ies pe orice fel de scenă. Erau brigăzi artistice, eram într-o trupă de teatru și mi-au interzis să mai apar pe scenă. M-au pus să recit la marele eveniment, unde aveam fiecare câte o strofă de spus.

Deci, și mie îmi căzuse o strofă. Eu, fiind de comedie, trebuia să spun poezie patriotică. Vă dați seama!

Și mi s-a întâmplat o chestie de emoție, dar și pentru că nu mai spusesem poezii patriotice. Îmi aduc aminte că erau, în strofă, două fraze, în care îl felicitam pe el. Îl ridicam în slăvi pe Ceaușescu.

Spuneam că el a pus prima cărămidă la temelia Politehnicii. Tot el, aici, în Parcul Tineretului, a plantat primii pomi. El, iubitul conducător. Poezia era scrisă cu rime. Poeziile erau scrise de poeți precum George Țărnea și Lucian Avramescu.

„M-au ochit exact după camere, m-au legitimat”

Jean Paler a fost legitimat de Miliție, pentru gafa comisă la evenimentul cu pricina, urmând ca, ulterior, să îi fie interzis accesul pe scenă. Ani mai târziu, actorul a reușit să revină în lumea artei, prin intermediul unor cunoștiințe și relații.

Au fost și alții dar de ei, știu sigur. Și uite cum zic: ‘tot el a pus prima cărămidă…’ Și mi s-a uscat gura. ‘Tot el a pus prima cărămidă acolo, dincolo, și tot el a plantat primii… boi.

Fiind aproape de microfon, în loc de primii pomi am zis primii boi. Așa s-a auzit, ‘primii boi’, la Polivalentă, unde se ținea marele congres. S-au interesat imediat cine a spus și au venit unii de la Miliție.

M-au ochit exact după camere. M-au legitimat și țin minte că aveam atestat de liber profesionist, să predau cursuri la brigăzile artistice.

După acest episod, mi-au retras acest drept pe o perioadă nelimitată. După vreun an, prin mici relații, am reușit, că s-a mai uitat, să-mi reiau activitatea și să reîncep să fac niște bănuți cu brigăzile.”, a declarat Jean Paler pentru sursa citată.

Urmăriți Playtech.ro și pe