Gafa colosală făcută de Regina Elisabeta în public. Detaliul pe care toți l-au observat la ea

Gafa colosală făcută de Regina Elisabeta în public. Detaliul pe care toți l-au observat la ea
Regina Angliei nu a purtat masca de protectie la un eveniment public

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, ajunsă la vârsta de 94 de ani, ar trebui să se protejeze mai mult în plină pandemie de coronavirus, însă nu a făcut-o la una dintre cele mai recente întâlniri publice pe care le-a avut.

Gafa colosală făcută de Regina Elisabeta în public

De altfel, Palatul Buckingham a afirmat că „s-au luat toate măsurile de precauţie necesare”. Cu toate acestea, întrebarea este ce anume doreşte să transmită Familia Regală prin acest gest.

Regina Angliei a fost însoțită de prințul William, Ducele de Cambridge, la Laboratorul de Știință și Tehnologie al Apărării, acolo unde a deschis un centru de analiză energetică și a discutat cu oameni de știință ce caută să crească mai mult capacitatea de testare pentru depistarea infecțiilor cu coronavirus. De asemenea, totul a părut că se desfășoară în parametri normali, cu o singură excepție: regina Elisabeta ar fi trebuit să ia în considerare purtarea unei măști ca să-i încurajeze și pe alții să facă același lucru.

Conform specialiștilor în boli infecțioase, Regina Angliei a transmis un mesaj eronat prin faptul că nu a purtat mască la eveniment. De altfel, dr. Sandra Kesh a declarat pentru Insider.com că, deşi a existat un risc minim implicat la acea întâlnire, regina ar fi trebuit să poarte o mască de protecţie pentru a-i impulsiona pe admiratorii săi să procedeze la fel.

Ce spun specialiștii

„Riscul de expunere era minim, deoarece evenimentul a avut loc în aer liber, dar, în general, cred că este mai bine ca persoanele publice să poarte mască de protecţie chiar şi în situaţii în care este posibil să nu fie expuşi riscului. În acest mod, confirmă că aceasta este o responsabilitate comună‟, a susţinut medicul.

De asemenea, un alt amănunt care a mai a atras atenţia a fost acela că prinţul William nu purta nici el mască de protecţie. De menționat este că cei 48 de membri ai personalului cu care acesta şi regina au intrat în contact în timpul evenimentului au obţinut rezultate negative la testele pentru COVID-19, însă nu este clar când s-au testat.

Biograful regal Omid Scobie a postat pe Twitter un comentariu potrivit căruia regina ar putea trimite un mesaj greşit celor care nu sunt conştienţi de măsurile de precauţie pe care ar trebui să şi le ia atunci când se află în spaţiile publice.

„În timp ce au fost luate măsuri de siguranţă clare, îmi fac griji că majoritatea oamenilor care văd fotografiile de la acest eveniment nu vor cunoaşte detaliile‟, a notat el. „Întrucât majoritatea Regatului Unit intră într-o perioadă cu restricţii, apariţia unor lideri lipsiţi de măşti are un impact vizual puternic‟.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI