Gabriela Firea, veste excelentă pentru părinți. Ce obiective are, de fapt, Ministerul Familiei: „Nu va oferi doar vouchere şi suplimente”

Gabriela Firea, veste excelentă pentru părinți. Ce obiective are, de fapt, Ministerul Familiei: „Nu va oferi doar vouchere şi suplimente”
Gabriela Fire, ministrul Familiei și Tineretului Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

După multă muncă și perseverență, Gabriela Firea ocupă din nou o funcție importantă pe scena politică, fiind propunerea PSD pentru Ministerul Familiei și Tineretului. Încrezătoare în forțele proprii și încurajată de scopul pe care și l-a propus, noul ministru promite că va face tot ce se poate pentru creșterea nivelului de trai al familiilor tinere din România. Pentru că „unde sunt doi puterea crește”, Gabriela Firea a anunțat ministerul care o va sprijini pentru îndeplinirea obiectivelor.

Care este misiunea Ministerului Familiei

Gabriela Firea este cunoscută și apreciată pentru faptul că și-a dorit întotdeauna să ajute familiile tinere cu se confruntau cu un buget modest sau categoriile de persoane defavorizate, fiind numită de către colegii din opoziție „primarul Voucher”.

Vă reamintim că în timpul mandatului său la Primăria Capitalei, Gabriela Firea a oferit sprijin financiar din bugetul statului pentru femeile gravide, cele cu cancer mamar sau celor care suferă de infertilitate, precum și elevilor, pentru a le deconta transportul în comun sau taratmentele stomatologice ce necesită aplicarea aparatelor dentare.

De aceea, lupta fostului primar a continuat, reușind de această dată să ajungă la conducerea unui minister care îi va oferi șansa de a-și continua susținerea acestor categorii de persoane.

Surpriza Ministerului Familiei pentru cuplurile care au copii mici

În cursul acestei dimineți, noul ministru a dat asigurări cu privire la planurile pe care le are pentru a ajuta familiile tinere și a încuraja natalitatea. Gabriela Firea anunță că pe lângă vouchere și suplimente, aceasta se va ocupa de creșterea numărului de grădinițe și creșe, numărul insuficient al acestora fiind o problemă des întâlnită în rândul tinerilor părinți.

“Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse nu va fi o instituţie care va oferi doar vouchere şi suplimente, ci va stabili politici publice necesare pentru stimularea natalităţii astfel încât în ţara noastră nu doar să locuim, ci şi să trăim bine şi să fie o ţară din care tinerii să nu mai fie tentaţi să plece pentru că aici nu îşi pot întemeia o familie, nu îndrăznesc să aibă copii pentru că sunt dificultăţi financiare sau nu sunt condiţii.

În afară de anumite stimulente, ne propunem să creştem numărul de creşe, de grădiniţe, inclusiv în birourile care există care în marile oraşe”, a declarat, vineri, Gabriela Firea.

De asemenea, Gabriela Firea va fi susținută în această luptă pentru drepturile tinerilor de ministrul Muncii, Marius Budăi, alături de care s-a prezentat astăzi la Ministerul Muncii.

“Am preferat să venim în echipă, să arătăm că Munca şi Familia vor rămâne în continuare împreună chiar dacă separat din punct de vedere juridic, vom lucra împreună şi vom căuta să implementăm cele mai bune soluţii”, a explicat Marius Budăi.

,

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI