Gabriela Firea, teatru pe Facebook: de ce a fost penibilă întrebarea despre vinieta Oxigen

Gabriela Firea, teatru pe Facebook: de ce a fost penibilă întrebarea despre vinieta Oxigen

Gabriela Firea aproape că s-a făcut de râs pe Facebook printr-o postare despre vinieta Oxigen. Ea a ”consultat” bucureștenii pe o decizie care este deja în vigoare, de la 1 ianuarie.

Este foarte dificil de estimat la ce s-a gândit Gabriela Firea în momentul în care a făcut o postare despre vinieta Oxigen, decizia care se va reflecta în amenzi pe marginea poluării din București peste doar câteva zile.

Ca referință, decizia pe marginea acestui subiect a intrat în vigoare de la 1 ianuarie. Centrul Capitalei este împânzit cu semne de avertisment precum cel de mai jos. Amenzile vor începe să fie date de la 1 martie atât celor care nu au apucat să achite taxa cu pricina, cât și celor care sunt prinși în zone în care nu au voie, din cauza nivelului de emisii al mașinii.

Ce rost mai are o aparentă consultare cu cetățenii propusă de Firea pe Facebook când toate demersurile s-au făcut deja și nu se mai poate schimba nimic?

vinieta oxigen

De la 1 ianuarie 2020, mașinile cu un nivel de certificare sub Euro 3 nu mai au voie să circule în centrul Capitalei, iar mașinile sub Euro 4 trebuie să plătească o vinietă Oxigen pentru a circula oriunde în București. Se vor da amenzi celor care nu se conformează de la 1 martie.

”Sunteți de acord cu interzicerea circulației mașinilor care poluează în centrul orașului și cu introducerea vinietei Oxigen pentru restul Bucureștiului? (Referire la autoturismele non euro, euro 1, euro 2 și euro 3).

Aștept răspunsurile bucureștenilor până luni, 24.02.a.c. aici, pe Facebook, sau/și la adresa de mail oxigen@pmb.ro”, arată mesajul Gabrielei Firea de pe pagina sa de Facebook.

Mesajul detaliat mai sus este însoțit de un clip video care poate fi văzut mai jos. Acolor, apare Firea care insistă pe faptul că ea crede în beneficiile acestei măsuri, dar dacă bucureștenii aleg ”să anulăm, după alegeri, împreună, vom lua măsuri pentru reducerea poluării în Capitală”.