Gabriela Firea și ”sabotajul industrial”: cum a justificat chinul bucureșenilor din ultimele zile

Câți bani oferă Gabriela Firea pentru cei care își pun imobilele la dispoziție pentru carantină. Ce le cere bucureștenilor

Aproximativ 300 de blocuri din sectoarele 2 și 3 ale Capitalei au rămas fără căldură pe parcursul weekendului. Ignorând practic stresul cetățenilor, Gabriela Firea a găsit o scuză care s-ar putea să nu mulțumească pe nimeni.

Aseară, Firea a organizat o conferință de presă menită să explice evenimentele care au lăsat bucureștenii fără apă caldă și căldură în mijlocul iernii. În doar câteva cuvinte, ea a clasificat totul ca fiind o manifestare de ”sabotaj industrial”. În opina sa, setul respectiv de circumstanțe a fost provocat pentru a-i păta imaginea în campania electorală pentru alegerile locale din acest an.

blocuri comuniste romania
Răzvan Băltărețu / PLAYTECH

Aparent, ea a avut informații înainte să se întâmple acest sabotaj industrial. Chiar dacă nu a anunțat pe nimeni și nu există vreo dovadă în acest sens, primarul capitalei știa că ”se va întâmpla așa ceva”. Firea este în plină campanie electorală și nu ratează niciun prilej pentru a ajunge în fața populației, dar ceea ce s-a întâmplat în weekend nu ar fi trebuit să fie un pretext de marketing electoral.

Partea bună este că problema s-a remediat, iar pe parcursul nopții bucureștenii din cele 300 de apartamente s-au bucurat din nou de apă caldă și căldură. Partea proastă este însă că scenariul cu ”sabotajul industrial” nu s-a reflectat în numirea unor vinovați clari, într-o demisie sau altă măsură clară. Cu alte cuvinte, situația se poate repeta oricând.

„Ne menţinem punctul de vedere că a fost un sabotaj industrial prin care au fost pedepsiţi cetăţenii din 300 de blocuri din sectoarele 2 și 3, doar pentru a fi un atac politic la adresa primarului general. Eu am fost avertizată cu ceva vreme în urmă că se va întâmpla aşa ceva. Am crezut că este o glumă, dar iată că nu a fost o joacă și s-a provocat în mod intenționat o avarie majoră, cea mai complexă avarie din sistem din ultimii 20 de ani”, a afirmat Firea.

Întregul argument al primarului a plecat de la faptul că administratorul ELCEN este membru PNL. În opinia sa, acesta ar trebui tras la răspundere de Ludovic Orban sau de către ministrul economiei. Concluzia este că orice s-ar fi întâmplat, un lucru este sigur, nu e vina Gabrielei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI