Gabriela Firea, revoltată după noile restricții: ”Adâncesc și mai mult haosul”

Gabriela Firea, revoltată după noile restricții: ”Adâncesc și mai mult haosul”
Gabriela Firea este revoltată după noile restricții

Capitala a intrat într-o nouă etapă a restricțiilor. Supermarketurile și terasele se vor închide mai devreme la sfârșit de săptămână și tot în zilele de vineri, sâmbătă și duminică deplasarea persoanelor fără un motiv întemeiat este interzisă de la ora 20. Interdicțiile i-au scos duminică seară pe oameni în stradă. Și Gabriel Firea a reacționat în urma deciziei Guvernului.

Gabriela Firea este revoltată după noile restricții. „Multe dintre ele sunt contraproductive, accelerează contaminarea și cresc la cote maxime neîncrederea”

Gabriela Firea a reacționat pe contul de Facebook după intrarea în vigoare a noilor restricții, impuse în România printr-o decizie a Guvernului. Senatorul PSD a numit măsurile care i se par ”aberante”. Părerea sa a adunat peste 2 mii de aprecieri și peste 100 de distribuiri.

„Restricțiile ilogice anunțate adâncesc și mai mult haosul! Multe dintre ele sunt contraproductive, accelerează contaminarea și cresc la cote maxime neîncrederea. Guvernul actual e complet depășit de situație! Nu este și nici nu va fi în stare că readucă sub control pandemia. Iată măsurile aberante:

1) Închiderea tuturor activităților de comerț ori de prestări servicii de la ora 18:00, vineri-duminică, acolo unde rata de infectare depășește 4 la mie sau toată săptămâna dacă sare de 7,5 la mie.

o Rezultatul : va fi mai multă aglomerație, oamenii vor avea mai puține ore la dispoziție, pentru rezolvarea acelorași nevoi; în plus se creează o supraaglomerare chiar înainte de ora închiderii, dat fiind că, în cursul săptămânii, programul de lucru al majorității salariaților se încheie la 16:00 sau 17:00.

2) Interdicția circulației după ora 20:00, vineri-duminică, acolo unde rata de infectare depășește 4 la mie sau întreaga săptămână dacă sare de 7,5 la mie.

  • Guvernul incompetent Cîțu a ales să-i pedepsească pe toți cetățenii responsabili, pentru că nu este în stare să impună măsurile celor care le încalcă.
  • Guvernul pedepsește toată populația și în primul rând pe cei responsabili cărora le impune o restricție aberantă.
  • Ce risc reprezintă o plimbare în parc sau chiar pe stradă, indiferent de oră?

Mai cu seamă în weekend când oamenii pot realmente să iasă la aer, mai ales că și vremea s-a încălzit. Mai ales copiii, au nevoie de cat mai multe activități în aer liber.

3) Ce face cineva care e nevoit să se deplaseze între localități cu rată de infectare mai mică de 4, dar drumul traversează localități unde rata de incidență depășește 4 sau chiar 7,5% și e interdicție de circulație?

„Jungla de Dreapta”

În declarația pe proprie răspundere se precizează că e permis doar ”Tranzit sau călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei”.

În realitate, toate aceste măsuri ale guvernului Cîțu sunt un simulacru! Printre două like-uri și share-uri pe Facebook, se prefac că gestionează pandemia! Nu sunt în stare să facă nimic! Au dovedit ce pot cu vârf și îndesat în ultimul an de guvernare! Nimeni nu mai are încredere în acest guvern eșuat, sufocat de impostură și incompetență!#JungladeDreapta, #NuLePasaDeOameni, #CatasrofăLaGuvernare”, a notat Firea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI