06 nov. 2023 | 13:19

Gabriela Firea revine la conducerea partidului PSD, la 4 luni de la suspendare. Ce funcție va ocupa, potrivit surselor

Politică
Gabriela Firea revine la conducerea partidului PSD, la 4 luni de la suspendare. Ce funcție va ocupa, potrivit surselor
Gabriela Firea, ministrul Familiei

Veste șoc pe scena politică, după ce a fost anunțată revenirea Gabrielei Firea în funcțiile de prim vicepreședinte al Partidului Social Democrat (PSD) și președinte al Organizației București a partidului. Această schimbare vine într-un moment cheie al carierei sale politice. Decizia de a o readuce în aceste funcții a fost luată în cadrul ședinței Consiliului Politic Național a PSD, desfășurată la sediul partidului din Kiseleff. Care este motivul?

Gabriela Firea, suspendată după un întreg scandal politic

Revenirea neașteptată a Gabrielei Firea marchează un moment important în cariera politică a Gabrielei Firea, care fusese suspendată din funcțiile deținute în PSD în luna iulie, ca urmare a scandalului „Azilele Groazei”.

Acest scandal a izbucnit după ce, presa a făcut publice condițiile insalubre și tratamentul deficitar din azilele pentru bătrâni din București, acolo unde, la vremea respectivă, Gabriela Firea, care deținea funcții de conducere în Administrația Capitalei, ar fi putut avea implicații în acest sens.

Revenirea Gabrielei Firea în funcțiile de conducere din PSD reprezintă o schimbare notabilă în peisajul politic românesc și arată că partidul a evaluat situația și a decis să-i ofere o nouă șansă, având în vedere declarațiile unor surse din partid pentru Libertatea.ro: ”I-a expirat suspendarea”, au transmis acestea, astfel că revenirea sa în partid ar fi perfect legală.

Declarațiile lui Marcel Ciolacu despre suspendarea Gabrielei Firea

În urma demisiei Gabrielei Firea din funcția de prim vicepreședinte al PSD și de președinte al Organizației București în iulie, partidul a trebuit să se adapteze la această situație, deoarece statutul anterior nu prevedea posibilitatea autosuspendării pentru membrii cu funcții cheie. Marcel Ciolacu a explicat că decizia suspendării temporare a fost luată într-o ședință anterioară a Consiliului Politic Național a PSD.

”Nu există autosuspendare în statut, de aceea s-a şi supus la vot suspendarea pe o perioadă limitată de timp şi numirea domnului Paul Stănescu în funcţia de preşedinte interimar al Organizaţiei de Bucureşti”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a afirmat faptul că Gabriela Firea nu a greşit cu absolut nimic instituțional, neavând o contribuție directă în ceea ce privește centrele pentru persoanele cu dizabilități. Liderul PSD a confirmat demisia Gabrielei Firea , ca urmare a dezvăluirilor din presă, moment în care și-a avertizat colegii „să aibă grijă de oamenii care apar pe lângă ei”.

”Doamna Firea, din punctul meu de vedere, ca şi premier, nu a greşit cu absolut nimic instituțional. Doamna Firea nu a avut nicio atribuție în ceea ce privește centrele pentru persoanele cu dizabilități.

Nu a avut nicio atribuție în acest domeniu. Presupun că demisia sa a venit în urma anumitor dezvăluiri din presă”, a transmis Marcel Ciolacu.

La acel moment, liderul PSD a avertizat vehement cu privire la răutățile care plutesc în jurul politicienilor, sfătuindu-ți colegii să fie cu ochii în patru în permanență.

”La fel cum am spus și în Consiliul Politic Național, acesta să fie un lucru pe care să îl învățăm fiecare dintre noi. Să avem grijă de oamenii care apar pe lângă persoanele publice.

Cei care ne fotografiază, ne filmează sunt binevoitori, pentru ca pe urmă să folosească aceste conjuncturi ca să își vadă unele scopuri economice. Este un cost mare, dar cred că cu toții trebuie să avem mare grijă cu cei care apar din când în când în anturajul nostru”, a precizat Ciolacu.

Întrebat dacă o mai susține pe Gabriela Firea pentru funcția de primar al Capitalei, Marcel Ciolacu a ezitat să răspundă, afirmând că va decide acest lucru dacă va fi cazul.

„În acest moment nu avem alegeri locale, nici generale, nici europarlamentare. Vom vorbi atunci când este momentul”, a transmis Marcel Ciolacu, în luna iulie.

 

 

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Latura rușinoasă a lui Ion Creangă. Cum devenise amantul femeilor căsătorite și cum a ajuns să aibă un copil din flori, cu o călugăriță
Click.ro
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre care toată lumea vorbește
Unica.ro
A murit starul rock and roll-ului. Este cel care i-a inspirat pe artiștii de la Beatles. Video
EVZ.ro
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
Spynews
Putin a împietrit. Vin soldații americani. Decizia SUA se aplică din 9 Mai
Capital.ro
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România: ”Emitem taloanele!”
Antena 3
O mai recunoști? A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Decizia neașteptată luată la 73 de ani
Avantaje
Situație PERICULOASĂ pentru România. Declarația care ne dă fiori reci
Mediaflux
Alertă pe litoralul României, în minivacanța de 1 Mai! Dealerii de droguri au început să vândă substanțele interzise
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un fast-food celebru: „Era viu și mișca”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro