Gabriela Firea, primul mesaj după ce Viorica Dăncilă a pierdut alegerile: „Nu trebuie să dezarmăm”

Gabriela Firea, primul mesaj după ce Viorica Dăncilă a pierdut alegerile: „Nu trebuie să dezarmăm”

Candidata PSD, Viorica Dăncilă, a pierdut alegerile prezidențiale în fața lui Klaus Iohannis. O primă reacție după acest eșec a avut și Gabriela Firea, primarul-general al Capitalei.

Gabriela Firea, primarul-general al Bucureștiului, a comentat eșecul PSD la prezidențiale. Edilul-șef a avut o primă reacție după ce Viorica Dăncilă a fost învinsă de Klaus Iohannis în cursa pentru Palatul Cotroceni.

”Știm că au fost dăți când ceea ce s-a anunțat seara nu a mai fost valabil dimineața. Așteptăm numărătoarea paralelă și rezultatele oficiale de la BEC. Nu trebuie să dezarmăm. Un politician poate face lucruri bune și din putere, dar și din opoziție. A fost o campanie de denigrare a PSD și a liderilor în marile municipii. Probabil și noi am avut anumite greșeli, anumite ezitări, poate nu am dat mesajele care trebuiau.”, a spus Firea la Antena 3.

Firea a vorbit și despre tradiția care presupune îndepărtatea șefilor PSD care pierd alegerile. 

„Tradiția poate fi și stricată. Noi, cei mai tineri, am regretat anumite momente politice care nu ne-au făcut cinste. În loc să vedem din ce cauza am obținut acel scor, am venit să ne luptăm între noi. Am da mare satisfacție adversarilor noștri, nu îi numesc dușmani. Felicităm câștigătorul. Deși cu un scor mare, se merge pe această idee o Românie fără PSD, deși oamenii au murit la Revoluție pentru multipartidism, libertate de exprimare. Eu nu cred că trebuie să existe acest mesaj de izolare a PSD.”, a spus Gabriela Firea.

Ce spunea Gabriela Firea înainte de turul al doilea la prezidențiale

Gabriela Firea a votat chiar la primele ore ale dimineții, adică exact după ora 7:00, când s-au deschis urnele.

„Am votat pentru o Românie în care toți cetățenii să fie respectați, indiferent cărei categorii socio-profesionale aparțin, un dialog mai direct cu toți cetățenii, mai apropiat, mai cald, pentru respectul față de valorile câștigate după Revoluție. Mă refer, în primul rând, la libertatea presei, la diversitatea opiniilor din partea mass-media. De asemenea, (am votat, n.r.) pentru pluripartidism. Cred că au trecut acele epoci în care exista un singur partid, partidul unic. Democrația înseamnă diversitate de opinii, multe partide, multe publicații, multe televiziuni. E normal să fie așa și ar fi păcat să regresăm, în loc să facem pași înainte pentru democratizarea țării”, a declarat Gabriela Firea după vot.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI