29 mart. 2021 | 23:27

Gabriela Firea, prima reacție în a doua zi de proteste. Mesajul ei categoric: „Fac apel la forţele de ordine”

Politică
Gabriela Firea, prima reacție în a doua zi de proteste. Mesajul ei categoric:
Gabriela Firea, prima reacție în a doua zi de proteste. Mesajul ei categoric Fac apel la forţele de ordine”

Gabriela Firea, prim-vicepreședinte PSD, a comentat azi protestele anti-restricții din țara noastră. În situația în care protestatarii au reușit să ocupe Piața Victoriei, aceasta a estimat că o intervenție în forță pentru degajarea zonei o să dovedească faptul că Jandarmeria și Poliția acționează în baza unor duble standarde.

Gabriela Firea, prima reacție în a doua zi de proteste

Iată ce a declarat Gabriela Firea în urmă cu câteva ore, mult după începerea protestului:

”Fac apel la forţele de ordine să se gândească la faptul că aceşti oameni nu au ieşit în stradă de plăcere, de bine, ci dimpotrivă. Şi să pună în balanţă că reprezentanţii Guvernului nu şi-au onorat partea lor de datorie, de responsabilitate faţă de cetăţeni. Şi atunci să nu se mire că, din disperare, din cauza înăspririi rstricţiilor, la peste un an de la debutul pandemie, când ni se spunea că e doar o gripă uşoară, acum s-a ajuns la proteste stradale.

În anumiţe ţări europene protestele au început mai devreme şi au fost de amploare. Chiar dacă au ieşit mai târziu, românii au îndurat şi suferit foarte mult. Dacă forţele de ordine vor înţelege să rezolve problema alungându-i şi bătându-i pe protestatari, în timp ce la alte proteste doar supravegheau zona, înseamnă că avem dublă măsură”, a spus prim-vicepreşedintele PSD, azi, la Antena 3.

Ce a declarat George Simion

De altfel, proteste faţă de noile restricţii impuse de autorităţi au loc luni, în a doua parte a zilei, în Bucureşti şi numeroase alte oraşe din ţară. Acest nou val de reacţii a venit după ce mii de oameni au ieşit duminică noaptea în stradă. Aceștia au sfidat noile limitări impuse de Guvern, ce interzic circulaţia după ora 20.00 şi obligă la închiderea magazinelor la ora 18.00, în conformitate cu de rata de infectare de la nivelul localităţilor.

Azi, participanţii la protestul anti-restricţii din Bucureşti au ocupat, în jurul orei 20.15, centrul Pieţei Victoriei. De asemenea, liderul sindicatului de la Metrou, Ion Rădoi, a venit în Piaţa Victoriei şi s-a alăturat protestului. Și George Simion, liderul AUR a invitat românii să participe la proteste:

”Acest guvern nu e demn de România. Pentru libertatea noastră, pentru Țară, continuăm! Piața Universității, îi salutăm pe toți cei care ies pentru libertatea lor, noi suntem partidul libertății, suntem AUR, suntem singurii care luptă pentru români. Dacă ni se iau pârghiile democratice, pârghiile parlamentare, nu ne lăsăm și mergem până la capăt, pentru democrație și pentru libertate. Nu trăim într-o democrație în momentul acesta.

Trăim într-o dictatură, trăim într-o țară, unde Parlamentul este ignorat când se dă starea de alertă, trăim într-o țară unde noi ca parlamentari nu putem să apărăm interesul atâtor și atâtor români care s-au săturat de aceste măsuri idioate. N-ar fi făcut ceva în sensul creșterii imunității românilor, numai frică, numai spaimă, închiderea magazinelor, închiderea sălilor de curs, închiderea școlilor”, a declarat George Simion.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Românii, avertizați de șeful ANPC. Mare atenție la ce cumpărați de sărbători
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro