Gabriela Firea, prima reacție în a doua zi de proteste. Mesajul ei categoric: „Fac apel la forţele de ordine”

Gabriela Firea, prima reacție în a doua zi de proteste. Mesajul ei categoric: „Fac apel la forţele de ordine”
Gabriela Firea, prima reacție în a doua zi de proteste. Mesajul ei categoric Fac apel la forţele de ordine”

Gabriela Firea, prim-vicepreședinte PSD, a comentat azi protestele anti-restricții din țara noastră. În situația în care protestatarii au reușit să ocupe Piața Victoriei, aceasta a estimat că o intervenție în forță pentru degajarea zonei o să dovedească faptul că Jandarmeria și Poliția acționează în baza unor duble standarde.

Gabriela Firea, prima reacție în a doua zi de proteste

Iată ce a declarat Gabriela Firea în urmă cu câteva ore, mult după începerea protestului:

”Fac apel la forţele de ordine să se gândească la faptul că aceşti oameni nu au ieşit în stradă de plăcere, de bine, ci dimpotrivă. Şi să pună în balanţă că reprezentanţii Guvernului nu şi-au onorat partea lor de datorie, de responsabilitate faţă de cetăţeni. Şi atunci să nu se mire că, din disperare, din cauza înăspririi rstricţiilor, la peste un an de la debutul pandemie, când ni se spunea că e doar o gripă uşoară, acum s-a ajuns la proteste stradale.

În anumiţe ţări europene protestele au început mai devreme şi au fost de amploare. Chiar dacă au ieşit mai târziu, românii au îndurat şi suferit foarte mult. Dacă forţele de ordine vor înţelege să rezolve problema alungându-i şi bătându-i pe protestatari, în timp ce la alte proteste doar supravegheau zona, înseamnă că avem dublă măsură”, a spus prim-vicepreşedintele PSD, azi, la Antena 3.

Ce a declarat George Simion

De altfel, proteste faţă de noile restricţii impuse de autorităţi au loc luni, în a doua parte a zilei, în Bucureşti şi numeroase alte oraşe din ţară. Acest nou val de reacţii a venit după ce mii de oameni au ieşit duminică noaptea în stradă. Aceștia au sfidat noile limitări impuse de Guvern, ce interzic circulaţia după ora 20.00 şi obligă la închiderea magazinelor la ora 18.00, în conformitate cu de rata de infectare de la nivelul localităţilor.

Azi, participanţii la protestul anti-restricţii din Bucureşti au ocupat, în jurul orei 20.15, centrul Pieţei Victoriei. De asemenea, liderul sindicatului de la Metrou, Ion Rădoi, a venit în Piaţa Victoriei şi s-a alăturat protestului. Și George Simion, liderul AUR a invitat românii să participe la proteste:

”Acest guvern nu e demn de România. Pentru libertatea noastră, pentru Țară, continuăm! Piața Universității, îi salutăm pe toți cei care ies pentru libertatea lor, noi suntem partidul libertății, suntem AUR, suntem singurii care luptă pentru români. Dacă ni se iau pârghiile democratice, pârghiile parlamentare, nu ne lăsăm și mergem până la capăt, pentru democrație și pentru libertate. Nu trăim într-o democrație în momentul acesta.

Trăim într-o dictatură, trăim într-o țară, unde Parlamentul este ignorat când se dă starea de alertă, trăim într-o țară unde noi ca parlamentari nu putem să apărăm interesul atâtor și atâtor români care s-au săturat de aceste măsuri idioate. N-ar fi făcut ceva în sensul creșterii imunității românilor, numai frică, numai spaimă, închiderea magazinelor, închiderea sălilor de curs, închiderea școlilor”, a declarat George Simion.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI