Victor Ponta pune tunurile pe Laura Codruța Kovesi: „Asta e problema”

Victor Ponta pune tunurile pe Laura Codruța Kovesi: „Asta e problema”
Laura Codruța Kovesi, acuzată de trădare națională. Ce a dezvăluit Victor Ponta despre fondurile europene blocate în mod intenționat.

Kovesi, acuzată de trădare! După anunțul privind transpunerea directivei europene privind azertizorii de integritate în legea națională, Victor Ponta a trecut la acuzații grave. Procurorul șef al EPPO ar lucra în mod deliberat ca anumite fonduri europene să nu poată fi accesate de Guvernul de la București. Țara noastră riscă să fie privată în mod intenționat de bani de la Bruxelles.

Laura Codruța Kovesi, acuzată de trădare națională

Reacția Laurei Codruța Kovesi privind posibila sesizare la Comisia Europeană pentru activarea mecanismului de condiționarea a fondurilor europene de către statul de drept în România nu a trecut neremarcată. Fostul premier Victor Ponta a reacționat dur la adresa procurorului șef al EPPO. Iată ce acuzații noi i se aduc Laurei Codruța Kovesi!

După ce și-a explicat demersul, invocând modul în care a fost transpusă directiva privind avertizorul de integritate, Laura Codruța Kovesi a fost acuzată de trădare națională. S-a întâmplat în direct, la o emisiune televizată, când fostul premier Victor Ponta a răbufnit.

România ar fi singura țară care nu poate să folosească banii europeni alocați. Potrivit fostului șef de Guvern, este vorba despre o sumă de 1, 4 miliarde de euro, pe care Executivul de la București nu a primit-o încă de la Bruxelles. Banii ar fi trebuit să fie primiți sub formă de fonduri europene, din bugetul 2007-2014. Însă procedura a fost blocată din cauză că sunt în derulare câteva anchete deschise pe subiecte legate de fraudă.

„În 2012 – 2016 am reușit să luăm totuși aproape 30 de miliarde de Euro de la Uniunea Europeană – și atunci Doamna Kovesi & Co. ne-au făcut sute de dosare că să ne „băgăm mințile în cap”; plus ceva proteste cu „focile nervoase” în Piață Victoriei. Acum se iau măsuri „preventive” – tot că să nu ajungă în România banii europeni”, a spus Victor Ponta, recent, făcând referire la directiva privind azertizorii de integritate.

Ce a dezvăluit Victor Ponta despre fondurile europene 

Fostul premier a învinovățit-o pentru această situație pe Laura Codruța Kovesi. El a sugerat că procurorul face parte dintr-un sistem mai complex, care pune la cale privarea României de milioane de euro prin fonduri europene.

„România este singura ţară care nu primeşte de la UE 1,4 miliarde de euro, pentru că avem încă dosare deschise pe fraude. Mie asta mi se pare o trădare naţională. Să stai 8-10 ani cu nişte dosare.

Se face podul ăla la Brăila şi vine doamna Kovesi si spune: „S-au furat 30.000!”. Păi staţi aşa, podul costă 250 de milioane de euro. Vrei să ne laşi cu ăia 30.000 de euro? Asta e marea corupţie. Adrian Chesnoiu era un ministru bun al Agriculturii. L-au luat că a intervenit la nu ştiu ce concurs. Asta e marea corupţie în România”, a spus Victor Ponta, duminică seară, într-o intervenție la România TV.

Fostul premier s-a arătat în repetate rânduri acid cu privire la acest subiect. De câteva ori, el a sugerat, în mod ironic, și aplaudarea „inițiativelor mărețe” ale Parchetului European, în caz contrar România riscând să nu mai primească niciun fel de finanțare.