Gabriela Firea, acuzații grave la adresa edilului Capitalei: „Prezint aici dovezile că Nicușor Dan este un primar mincinos!”

Gabriela Firea, acuzații grave la adresa edilului Capitalei: „Prezint aici dovezile că Nicușor Dan este un primar mincinos!”
Nicușor Dan și Gabriela Firea

Gabriela Firea, acuzații grave la adresa edilului Capitalei! Fostul edil revine în atenția publicului cu noi acuzații la adresa lui Nicușor Dan, pe care îl acuză că a mințit cetățenii. Potrivit fostului primar al Capitalei, acesta are dovada care atestă faptul că Arena Națională a beneficiat mereu de contract de mentenanță pentru toate sistemele, inclusiv pentru acoperișul retractabil, lucru pe care Nicușor Dan l-a infirmat.

Scandalul pe baza serviciilor de mentenanță ale Arenei Naționale continuă

Nicușor Dan a anunțat vineri că, timp de 11 ani, Arena Națională nu a beneficiat de niciun fel de mentenanță. În aceeași perioadă nu s-a făcut nici întreținere specializată a stadionului sau a acoperișului, lucru care a condus la deteriorarea sistemului de tractare al acoperișului.

Din acest motiv, primăria ar fi fost nevoită să apeleze la alpiniști, care să tracteze manual acoperișul atunci când a necesitat închidere sau deschidere. De vină pentru această ignoranță ar fi fost de vină foștii primari, respectiv Gabriela Firea și Oprescu.

Gabriela Firea, acuzații grave la adresa edilului Capitalei!

În replică, Gabriela Firea vine cu acuzații menite să demonstreze că Nicușor Dan a mințit. Fostul edil a prezentat dovezile care demonstrează că pe timpul mandatului său, Arena Națională a beneficiat permanent de mentenanță.

În plus, actualul ministru al Familiei afirmă că Nicușor Dan a dat dovadă de incompetență și de neacceptare a adevărului.

„Prezint aici dovezile că Nicușor Dan este un primar mincinos, incapabil să accepte adevărul, nu doar incompetent. Eu vin cu documente, Nicușor scrie metafore pe Facebook!

Așa cum nu reușește să se țină de cuvânt în privința promisiunilor din campanie dar nici să continue lucruri începute de mine și de echipa mea, nu poate nici să recunoască situația de la Arena Națională de care este răspunzător în totalitate.

Am spus adevărul și vă prezint documentele pe care dl Dan se face că nu le cunoaște. Deși, detaliile de mai jos sunt și în celebrul raport al corpului de control pe care-l vântură același Nicușor Dan”, a menționat Gabriela Firea.

Ce ar fi vrut să ascundă Nicușor Dan, de fapt

Potrivit Gabrielei Firea, Nicușor Dan fie a fos mințit de subalterni, fie nu a înțeles bine problema sau, în ultimă instanță, acesta dorește să facă ascuns faptul că „falimentul în care a împins cu bună ştiinţă Compania Municipală Tehnologia Informaţiei a dus la tot ce acuză chiar el acum”.

Fostul edil a publicat niște capturi ale dovezilor aduse de acesta. Firea susține că lucrurile sunt clare, din punctul ei de vedere. Arena Națională, cât și acoperișul tractabil al acesteia au fost perfect funcționale până la preluarea mandatului de către Nicușor Dan.

„Postez câteva capturi din acele documente, în care totul este foarte clar:
1. Arena Națională A AVUT MEREU contract de mentenanță pentru toate sistemele, inclusiv pentru acoperișul retractabil.

În acordul-cadru nr. 694/23.05.2018, semnat între Primăria Capitalei și asocierea a două companii municipale, a fost inclusă mentenanța preventivă pentru „sisteme electromecanice cu regim special”. Acoperișul retractabil al Arenei Naționale și video-cubul fac parte dintr-un astfel de ansamblu. Ele nu pot funcționa separat. Acordul și contractele subsecvente sunt publice.

2. Arena Națională A RĂMAS FĂRĂ MENTENANȚĂ la acoperișul retractabil când Nicușor Dan a FALIMENTAT și închis Compania Municipală Tehnologia Informației.

Această companie asigura mentenanța preventivă și a avut grijă ca acoperișul să funcționeze. Toate mecanismele defecte au fost înlocuite, iar achizițiile pot fi verificate pe SICAP! Compania Municipală a lucrat permanent cu reprezentantul producătorului”, a mai mențioat Gabriela Firea.

„Domnule primar care ați distrus Capitala, ce mai aveți de zis?”

În continuare, Gabriela Firea a menționat motivul defecțiunii acoperișului de la Arena Națională, care se datorează folosirea acestuia, contrar indicațiilor făcute de producător.

În final, edilul Capitalei a fost tras la răspundere de Gabriel Firea, fiind întrebat dacă dorește în continuare să mintă cetățenii.

„3. Acoperișul NU ERA STRICAT în Decembrie 2020, când deja dl Dan era primar general, drept dovadă că a putut fi închis la solicitarea organizatorilor meciului FCSB-UTA.

Dar a fost ținut închis patru zile la temperaturi scăzute, contrar indicațiilor producătorului, și s-a stricat când s-a încercat retragerea copertinei. Nimeni nu s-a opus atunci, niciun specialist din jurul lui Nicușor Dan! Defecțiunile provocate atunci sunt, de altfel, recunoscute și de reprezentantul producătorului, chemat să facă reparațiile.

4. În anul 2020, Primăria Capitalei a încercat contractarea unor servicii suplimentare de mentenanță corectivă pentru acoperișul retractabil. Licitația a fost anulată pentru că singura ofertă primită a fost considerată neconformă.

Domnule primar care ați distrus Capitala, ce mai aveți de zis? Tot vorbe goale pe Internet?”, scrie Gabriela Firea pe o rețea socială.