Gabriela Firea ”a amanetat” Bucureștiul: ce a pus gaj la ANAF, conform lui Nicușor Dan

Gabriela Firea ”a amanetat” Bucureștiul: ce a pus gaj la ANAF, conform lui Nicușor Dan

Dacă ne uităm la modul în care se conturează alegerile locale din capitală, Gabriela Firea și Nicușor Dan par a fi principalii candidați, iar USR-istul are multe argumente împotriva PSD-istei.

Din păcate pentru bucureșteni, managementul defectuos al Gabrielei în fruntea Primăriei Capitalei s-a reflectat în mai multe probleme financiare. Conform spuselor lui Nicușor Dan, deja de câteva luni, instituția condusă la această oră de PSD se află în incapacitate de plată, iar pentru a nu fi puse popriri pe conturi, au fost puse gaj la ANAF mai multe clădiri și autobuze.

În contextul unor declarații făcute joi seară pentru Mediafax, candidatul USR la Primăria Capitalei a insistat destul de mult pe probleme financiare foarte grave ale Bucureștiului. Dincolo de problemele infernale cu traficul din Capitală și cele îngrijorătoare legate de poluare, Firea a băgat instituția pe care o conduce în datorii masive.

nicusor-dan-2

„Gabriela Firea, care este un comunicator foarte bun – ar fi fost frumos să fie și un administrator foarte bun – nu poate să explice cum de a ajuns o primărie care are aproape un miliard de euro să fie în incapacitate de plată. A ajuns să pună gaj autobuze la ANAF. Societatea de Transport București, în noimebrie, avea datorii neplătite de jumătate de miliard de lei. Pentru că unele din aceste datorii erau către ANAF, Primăria s-a dus și a pus gaj clădirile STB și o parte din autobuze, pentru ca această proprire să fie amânată”, a afirmat Nicușor Dan, cu o doză semnificativă de ironie și sarcasm.

În contextul în care Gabriela Firea a greșit mult până să ajungă aici, în opinia lui Nicușor, pașii următori sunt bătuți în cuie, primarul trebuie să ”ia niște măsuri obligatorii”.

„În primul rând, trebuie să echilibreze financiar, pentru că Bucureștiul este în incapacitate de plată. Trebuie rezolvate patru probleme extrem de urgente. Una este traficul, a doua, care este conectată cu traficul, poluarea, a treia este a termoficării (…) și a patra este a clădirilor cu risc seismic. 95% din activitatea primarului o să fie să repare aceste găsuri uriașe pe care administrațiile precedente le-au lăsat. Apoi, trebuie făcute reglaje la toate celelalte servicii. (…) E nevoie de un acord politic înainte de alegeri pentru că chestiunile sunt dureroase și e mai bine să le promitem direct.

Trebuie restructurat aparatul și cheltuielile. Trebuie să facem un audit pe compartimentele primăriei să vedem de câți oameni este nevoie pentru ca acel serviciu să fie plătit. Trebuie restructurat unde sau personal sau cheltuielile sunt deficitare. Primul lucru cu care aș începe este însănătoșirea financiară și funcțională a acestui organism. Oamenii sunt foarte conștienți de această gaură neagră care este Primăria Capitalei”, a concluzionat Nicușor Dan.
Urmăriți Playtech.ro și pe