Se închid mai multe școli și grădinițe din București. Ce a anunțat acum Gabriela Firea

Suspendare cursuri în București, din cauza virusului

Părinții sunt îngrijorați pentru copiii lor din cauza gripei. Gabriela Firea a făcut astăzi un anunț care îi va afecta pe mulți bucureșteni. Ce grădinițe și școli vor fi închise.

Se suspenda cursurile școlilor și grădinițelor în București

Anumite cursuri vor fi anulate, în școlile capitalei, din cauza gripei sau a problemelor apărute după decontaminare, în perioada anunțată de Inspecțoratul Școlar a Municipiului București. Potrivit Inspecției Școlare a Municipiului București, grădinița Penseluța, situată în sectorul 4 al Capitalei, a anulat cursurile pentru ziua respectivă. Mirosurile substantelor folosite pentru decontaminare încă persistă, chiar și după decontaminarea efectuată, conform Agerpres. Același protocol a fost aplicat pentru grădinița 72, situată în sectorul 5, dar de data aceasta, motivele sunt că au aparut emisii de gaze în centralele termice.

Deoare ce există și câteva școli care își suspendă programul de învățare timp de 3 zile. școala 195, situată în sectorul 3 din București, ordonează oprirea cursuriilor pentru 6 clase, și Grădinița Luminița care se află în sectorul 2, numai o singură clasă nu mai predă cursuri, și în final școala 45, care este amplasată în sectorul 5, nu mai predea cursuri la 5 clase. În același timp, la liceul „Ady Endre”, grădinița a suspendat lecțiile în la grupa mica pentru o perioadă de 3 zile. Conform sursei citate, situația locurilor de învățare care au suspendări de curs, vor suferi cu siguranță, la modificări în funcție de rapoartele cazurilor de gripă. Primarul general, Gabriela Firea, tocmai a anunțat luni că au fost oprite 939 de cazuri de gripă sezonieră în Capitală. Majoritatea acestor cazuri sunt tineri. Spre comparație, primarul ne-a spus că în perioada de 1 februarie 2019, 817 cazuri au fost închise.

 

 

„Avem raportate 939 de cazuri de gripă sezonieră la copii”

„Avem raportate 939 de cazuri de gripă sezonieră la copii. Pentru a face o comparaţie, anul trecut la 1 februarie aveam 817 cazuri. Nu e de speriat, dar e de remarcat că avem un număr mai mare decât anul trecut”, a declarat, Gabiela Firea. Primarul Gabriela Firea a convocat o comandă de urgență din cauza cazurilor de gripă înregistrate la București. Primarul Capitalei a mai indicat că PMB sau primăriile de sector nu pot decide închiderea școlilor.

”Nu Primăria Capitalei şi nu primăriile de sector care au în administrare şcolile pot decide momentul în care pot fi închise şcolile. S-a făcut comparaţie cu situaţia în care şcolile au fost închise din cauza vremii. Acolo aveam noi atribuţii. Acum, având în vedere că este o problemă de sănătate, gravitatea situaţie o poate stabili Ministerul Sănătăţii, care ne comunică ce conduită trebuie să luăm. (…) Acolo unde s-au întrerupt cursurile la unele grupe, decizia s-a luat pentru că erau deja câteva cazuri confirmate. Dar a înterupe în totalitate cursurile nu este o decizie pe care să o ia Primăria. Dacă ni se cere de la Ministerul Sănătăţii, ne vom conforma”
Gabriela Firea

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI