Gabi Luncă va fi înmormântată astăzi, la cimitirul Dămăroaia. Cum se va desfășura slujba, în condiții de pandemie

Gabi Luncă va fi înmormântată astăzi, la cimitirul Dămăroaia. Cum se va desfășura slujba, în condiții de pandemie
Gabi Luncă va fi înmormântată astăzi, la cimitirul Dămăroaia. Regulile pe care familia trebuie să respecte, pe timp de pandemie

Boala care ne afectează pe toți ne-a răpit-o și pe marea doamnă a muzicii lăutărești, Gabi Luncă. Artista s-a stins vineri seară, la Spitalul Județean Ilfov, unde era internată de trei săptămâni în stare gravă. Artista va fi înmormântată duminică, la cimitirul Dămăroaia. Ultima dorință transmisă fetelor ei a fost ca și soțul să fie adus aici, lângă ea. Tinerele se vor conforma. Regulile pe care trebuie să le respecte familia astăzi, când o va conduce pe ultimul drum.

UPDATE: Gabi Luncă nu va mai fi înmormântată duminică, 4 aprilie, așa cum era anunțat. Familia artistei a cerut teste suplimentare, acuzând că vedeta nu a murit din cauza covid-19 și că ar trebui să aibă parte de o înmormântare normală, fără ca sicriul să fie închis.

În acest sens, trupul artistei va fi dus la IML, acolo unde se vor face cercetări, iar înmormântarea va avea loc marți.

Gabi Luncă, răpusă de COVID-19. Artista va fi înmormântată astăzi, la cimitirul Dămăroaia. Regulile pe care familia trebuie să le respecte

Gabi Luncă a murit vineri noapte, la Spitalul Județean Ilfov. Artista avea 83 de ani și era internată de trei săptămâni, cu o formă gravă a bolii. Anunțul decesului său a fost făcut de una dintre cele patru fiice ale acesteia, Rebeca Onoriu, pe pagina sa de Facebook. Gabi Luncă fusese intubată, iar în ultimele zile respira cu ajutorul unui plămân artificial.

Medicii nu au mai putut face nimic pentru a o salva. Decesul a survenit în jurul orei 20:50, atunci când organele i-au cedat. Conform unui comunicat transmis de unitatea medicală în care aceasta și-a dat ultima suflare, interpreta nu suferea de infecții nozocomiale.

La evenimentul funebru pot veni doar 16 persoane, inclusiv preoții 

Familia sa a fost așteptată duminică dimineață, la Spitalul Ilfov, pentru a ridica sicriul cu trupul acesteia. Conform protocolului sanitar din pandemie, sicriul este închis și va fi preluat de o mașină mortuară care îl va duce direct la cimitir.

Până la această oră, Direcția de Sănătate Publică( DSP) nu a acordat derogare pentru ca artista să poată fi îngropată în mod obișnuit, așa că rudele vor trebui să respecte regulile în vigoare. Fiicele și apropiații au dorit ca solista să fie înmormântată creștinește. Potrivit noilor reglementări, la evenimentul funerar nu pot veni mai mult de 16 persoane, inclusiv preoții.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI