Gabi Luncă, show pe scena Cerbul de Aur, la 80 de ani. Cine a câștigat marele trofeu

Gabi Luncă, show pe scena Cerbul de Aur, la 80 de ani. Cine a câștigat marele trofeu
Gabi Luncă, pe scena de la Cerbul de Aur. Cine a câștigat marele trofeu

Gabi Luncă a făcut spectacol la Cerbul de Aur! Iubita cântăreață de muzică lăutărească a încântat, spre surprinderea unora, mai mult publicul tânăr, conform audiențelor. Acesta s-a reîntors pe scenă după peste 27 de ani de când a renunțat la muzică. Cine a câștigat Cerbul de Aur 2019?

Gabi Luncă, spectacol de zile mari la Cerbul de Aur

A activat peste jumătate de secol în domeniul muzicii și a devenit deja de zeci de ani buni etalonul genului lăutăresc în România. Este iubită de români, dar și de cei de peste hotare și a încântat seara câștigătoare concurentei norocoase cu apariția sa pe scenă, la mai bine de 27 de ani de când a renunțat la pasiunea dintâi. Gabi Luncă a cântat, pe scena de la Cerbul de Aur, piesele care au făcut-o iubită și cu care a ajuns la inima publicului. Aceasta, după apariția pe scena renumită, a mărturisit cât de greu a atins succesul, într-un interviu pentru click.ro.

Artista a mărturisit că până la vârsta de 16 ani a ascultat doar muzică populară oltenească, iar atunci când a început să cânte muzică lăutăreasă, lumea ieșea din sala de spectacol, pentru că era o rușine pe vremea aceea genul în cauză. De asemenea, a mărturisit și că a copiat-o ani la rând pe Maria Lătățețu care i-a devenit mentor. După, a întâlnit-o pe Ioana Radu, care i-a spus „Vei ajunge mare!”. Astăzi, Gabi Luncă a oprit glasul care a făcut-o cunoscută pentru familie și pentru ea, pentru că a renunțat la scenă. Este mamă a patru copii, 13 nepoți și șapte strănepoți. Întrebată despre ce anume a determinat-o să revină în fața publicului, chiar și pentru o seară, cântăreața a mărturisit că a scris o piesă specială pentru noaptea care a făcut-o din nou să simtă emoțiile aplauzelor sincere.

„Nu m-am gândit vreodată că la aproape 81 de ani voi cânta la acest eveniment măreţ. Îmi place „Cerbul de Aur” şi le mulţumesc organizatorilor că s-au gândit la mine. Mă bucur că am onoarea să particip şi eu, iar special am scris o melodie cu mesaj şi versuri frumoase”
Gabi Luncă

Gabi Lunca, pe scena de la Cerbul de Aur, după 27 de ani de pauză
Gabi Lunca, pe scena de la Cerbul de Aur, după 27 de ani de pauză

Cine a câștigat Cerbul de Aur 2019?

Norocoasa care a fost și pe placul juriului a câștigat, în cursul serii de sâmbătă, festivalul Cerbul de Aur. Aceasta are 35 de ani și este semifinalistă la Vocea Italiei. Solista a ales să interpreteze piese lăudate de români și de italieni: „Creioane colorate” (Feli) şi „Altro che favole”.

Alături de ea, câștigători au mai fost și: Sara De Blue – Austria (I), Ralfs Eilands – Letonia (II), Monika Marija – Lituania (III), Florin Răduţă – România (Premiul Publicului), Alfie Arcuri – Australia (Cea mai bună interpretare a unei piese româneşti) şi Syuzanna Melqonyan – Armenia (Premiul Presei).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI