Fundaţie de sprijin al tinerilor deştepţi şi harnici din România. A doua forţă mondială în industria oţelului a făcut posibil acest lucru

Fundaţie de sprijin al tinerilor deştepţi şi harnici din România. A doua forţă mondială în industria oţelului a făcut posibil acest lucru
Fundaţie de sprijin al tinerilor deştepţi şi harnici din România

Președintele executiv al Alianței GFG, Sanjeev Gupta, a lansat Fundația GFC România, pe 24 iulie, la Galați, la sediul Combinatului Siderurgic Liberty. Fundația vine în sprijinul tinerilor deștepți și harnic de la noi.

Fundație de sprijin al tinerilor români

Pe platforma industrială Liberty Galați, Sanjeev Gupta s-a întâlnit cu un grup de reprezentanți ai administrației locale și ai mediului educațional. Pentru a marca momentul corespunzător, 12 tineri au fost premiați pentru realizările lor excepționale în sport și educație.

Mai mult de atât, alți patru elevi, împreună cu șase studenți stagiari care s-au alăturat companiei în programul de Internship, au primit distincții simbolice. De asemenea, patru angajați au primit recunoașterea pentru angajamentul lor în diferite activități de voluntariat în beneficiul comunității locale.

„Eu şi Nicola am înfiinţat fundaţia în Marea Britanie pentru a da ceva înapoi comunităţilor locale în care avem o prezenţă în afaceri. Extinderea în Australia, iar acum în România, a însemnat o călătorie foarte interesantă. Acum, aspiraţia noastră este de a continua dezvoltarea Fundaţiei. Este vorba despre a educa şi a inspira tinerii din comunităţile noastre, de a le oferi posibilităţi de înţelegere a industriei prin experienţe din lumea reală şi prin cultivarea spiritelor novatoare ale antreprenorilor noştri din viitor”, a spus Sanjeev Gupta, Președinte al Alianței GFC și fondator al Fundației GFC, după eveniment.

Ce reprezintă Fundația GFC România

Pentru început, Fundația se va axa pe consolidarea unor programe educaționale, dar și pe activități comunitare deja existente la Galați și în alte localități precum Sesiuni Tematice și Școala de Vară a Liberty Galați, aflată în prezent în al zecelea an.

Elevii și studenții vor putea vizita sectoarele de producție a Combinatului. Liberty Galați se află în strânsă legătură cu Universitățile din București, Iași, Galați și Constanța. În prezent se află în curs de crearea unei Academii Greensteel cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Aida Nechifor este directorul general al LIBERTY Galați, fiind și prima femeie care conduce colosul siderurgic în cei 55 de ani de existență. Aceasta este încântată de prezența lui Sanjeev și abia așteaptă să lanseze un program care va fi extrem de util tinerilor din România.

„Suntem întotdeauna încântaţi să îl avem pe Sanjeev cu noi aici la Galaţi, cu atât mai mult acum, când lansează un program atât de util. Am văzut rezultatele strălucite pe care Fundaţia le-a obţinut în Marea Britanie şi în Australia. Suntem foarte încântaţi de beneficiile pe care Fundaţia le va aduce tinerilor din România, fie că este vorba despre educaţie, despre participarea la activităţi sportive sau de încurajarea voluntariatului aici, în Galaţi”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI