Te-ai întrebat vreodată la ce ajută grilajul cuptorului? Obișnuim să așezăm pe el tăvile și pare locul perfect pentru acestea, dar este mult mai util decât credem. Iată cele mai interesante modalități în care îl poți folosi și cele mai gustoase rețete pe care le poți face cu ajutorul acestui grătar.
Mereu ai ales să amplasezi vasele pe celebrul grilaj și să reglezi cuptorul la temperatura corespunzătoare pentru gătit. Într-adevăr, tăvile stau perfect acolo și preparatele obținute sunt ideale. Te-ai întrebat, însă, în câte alte moduri mai poți folosi acest grătar?
Atunci când vrei să încălzești rapid o felie de pizza sau o bucată de lasagna, grilajul cuptorului poate fi un aliat de nădejde. Datorită temperaturilor ridicate, vei obține o încălzire uniformă și rapidă a mâncării.
Tot pe grilajul cuptorului vei putea obține și cea mai bună pâine prăjită. Pune pâinea direct pe grilaj sau pe o hârtie de copt și, în doar câteva minute, te vei bucura de o pâine crocantă și bine rumenită.
Pe grilajul cuptorului poți coace fără probleme și vinetele pentru salată sau orice alte legume. Tot ce trebuie să faci este să pui o tavă sub, unde să se scurgă zeama și să ai încredere în proces.
Grilajul este perfect pentru a rumeni carnea, fie că este vorba despre un piept de pui sau carne de porc. Acest proces intensifică aromele și creează o crustă apetisantă pe exteriorul cărnii. În plus, carnea se gătește și foarte repede în acest fel.
Grilajul este excelent pentru prepararea peștelui și a fructelor de mare. Cu această metodă, vei obține o crustă fragedă și savuroasă pe exterior, păstrând interiorul suculent și moale. Nu mai ai nevoie de tigaie, de ulei, totul va ieși perfect, fără pic de grăsime.
Tăiate în felii subțiri sau în sferturi, legumele precum dovleceii, ardeii sau roșiile pot fi gratinate rapid pe acest grilaj. Acest proces intensifică aromele și oferă o notă crocantă, transformând legumele obișnuite într-o gustare delicioasă.
Grilajul cuptorului este ideal pentru gratinarea preparatelor, cum ar fi cartofii gratinați, macaroanele cu brânză sau legumele în crustă de parmezan. Folosind grilajul, cu o tavă sub, vei face preparate gustoase, fără pic de stres.