Fumatul într-o mașină în care se află minori a devenit contravenție. Codul Rutier 2019 de peste ocean a suferit modificări importante!

Fumatul într-o mașină în care se află minori a devenit contravenție. Codul Rutier 2019 de peste ocean a suferit modificări importante!
Conform Codului Rutier din SUA, fumatul într-o mașină în care se află minori a devenit o contravenție.

Springfield III.(WICS/WRSP) – Guvernatorul Ilinois JB Pritzker a semnat o nouă lege care interzice fumatul în vehicule cu pasageri cu vârsta sub 18 ani.

Noua lege își propune să protejeze copiii din mașini, împotriva fumatului de ocazie.

Legea a fost semnată luna trecută, vineri, 23 august. Măsura a trecut prin Senat și Camera Reprezentanților din Ilinois și este sponsorizată de senatoarea statului Julie Morrison și de reprezentantul statului Jonathan Caroll.

”Această nouă lege va proteja sănătatea copiilor noștri. Respirația fumului de ocazie provoacă mai multe probleme de sănătate la copii, cum ar fi sindromul de moarte subită a sugarului, astmul și infecțiile urechii, precum și respirația șuierătoare, tusea și îmbolnăvirea mai des” a declarat într-un comunicat de presă Katy Drea de la Asociația Lung. ”Este esențial să evitați fumatul în apropierea copiilor, în special în spații inchise și mici cum sunt mașinile.” a mai declarat ea.

Mână în care se află o țigară aprinsă.
Fumatul într-o mașină în care se află minori a devenit o contravenție în SUA.

În fiecare an mor oameni din cauza fumatului la mâna a doua.

În fiecare an peste 41.000 de oameni din SUA, mor din cauza fumului provenit de la mâna a doua. Ilinois este acum unul dintre singurele state care interzice fumatul în vehicule în care se află persoane sub 18 ani.

Legea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2020.