08 iul. 2019 | 07:29

Imaginea virală care te convinge să te lași de fumat, cel puțin pe plajă

Știri generale
Imaginea virală care te convinge să te lași de fumat, cel puțin pe plajă

În urmă cu câteva zile, o imagine postată pe Facebook a făcut înconjurul lumii, funcționând ca reclama perfectă pentru a descuraja fumatul, cel puțin pe plajă.

Indiferent câte piedici s-au pus fumătorilor, restricții vizavi de spații și prețuri exorbitante la pachetele de țigări, numărul acestora nu este nici pe departe în scădere. În cel mai rău caz, se orientează către țigări electrice sau dispozitive IQOS, care, la rândul lor, vin și ele cu probleme majore de sănătate.

Trecând însă peste faptul că, din poziția de fumător, îți faci rău ție, sunt șanse foarte mari să le faci rău și celor din jur. Pe de o parte, din prisma fumatului pasiv la care îți obligi prieteni sau nencunoscuți din împrejurimi. Pe de altă parte, din cauza faptului că s-ar putea să-ți arunci chiștocurile în locuri nepotrivite. Mulți dintre cei care merg la plajă și fumează, obișnuiesc să le îngroape în nisip sau să le lase pur și simplu pe lângă șezlong sau prosop.

Pe o plajă din Floria, o pasăre din familia pescărușilor, din special Rynchops niger a fost imortalizată în timp ce dădea un chiștoc de țigară puiului său. Scena era deja suficient de dramatică, dar în momentul în care vezi că puiuțul pleacă mai departe cu acel chiștoc, ți se rupe sufletul.

Fotografiile au fost făcute de Karen Mason din Statele Unite și le-a postat pe pagina personală de Facebook, însoțite de rugămintea simplă. ”Dacă fumezi, de rog frumos să nu-ți lași chiștocurile în urmă.” Este puțin probabil ca aceste imagini să rezoneze cu toți fumătorii, dar Karen a adăugat. ”A sosit momentul să curățăm plajeze și să ne oprim din a le trata ca o scrumieră gigantică. #nobuttsforbabie” Hashatag-ul de la final se traduce ”fără chiștocuri pentru copii”. Multe dintre comentariile la postările fotografului au inclus mesaje de empatie și le-au clasificat ca fiind devastatoare.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro