Frunzele pe care trebuie să le arzi în casă. Ce beneficii extraordinare au

de: Emanuela Pană
22 02. 2022

Unul dintre cele mai cunoscute condimente din bucătărie are beneficii extraordinare și dacă este ars, planta fiind renumită pentru efectele sale relaxante. În plus, reduce anxietatea și te ajută și cu durerile de cap. Vaporii care se elimină în aer te ajută și la îmbunătățirea sănătății tractului respirator. Descoperă în continuare despre ce plantă este vorba, dar și care sunt cele trei motive principale pentru care merită să o arzi în casă.

Frunzele pe care trebuie să le arzi în casă

Unul dintre cele mai întrbuințate condimente din bucătărie este dafinul, acesta dând o aromă diferită alimentelor. Mai mult, dafinul reprezintă unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale bucătăriei mediteraneene. În America, această plantă are o istorie lungă, de ani de zile, fiind cunoscută în partea de nord-est a Mexicului sub denumirea de laur „Castilla“.

Această plantă crește sub formă de tufișuri, de 1 pana la 3 metri inaltime, având multe ramuri. Frunzele se aseamănă cu mici sulițe ascuțite, cu o textură asemănătoare pielii, flexibilă și lucioasă. Planta de dafin are florile grupate în ciorchini gălbui, de 3 până la 6. Fructele sale sunt mici, negre și globuloase.

Dafinul crește cu precădere în climatele calde, semi-secetoase, uscate și temperate, de la 10 la 2900 de metri altitudine.

Ani la rând, dafinul a fost utilizat în remedii de curățare și îndrumusețare, însă acesta are și numeroase beneficii asupra sănătății noastre. Principala sa utilizare este, însă, ameliorarea durerilor de stomac.

Citește și: A înmuiat frunze de dafin în apă cu sare și a stropit în toată casa. La ce ajută acest truc genial

Ce beneficii extraordinare au

Beneficiile frunzelor de dafin nu se opresc aici, ba chiar se recomandă arderea acestora în casă. Planta este cunoscută ca fiind relaxantă, având proprietăți antiinflamatorii și întărind sistemul imunitar grație tuturor mineralelor și vitaminelor pe care le conține: calciu, magneziu, fier, zinc, potasiu, fosfor, vitamina A, etc.

Iată care sunt principalele trei motive pentru care trebuie să arzi frunze de dafin în locuința ta:

1. Reduce anxietatea

Dacă traversezi o perioadă stresantă, trebuie să știi că frunzele de dafin te pot ajuta. Tot ce trebuie să faci pentru a te ajuta să te destinzi este să arzi câteva frunze de dafin pe o farfurie de porțelan, ceramică sau faianță. Vei observa că te vei simți brusc relaxat/ă.

2. Îmbunătățește sănătatea tractului respirator

Având în vedere proprietățile expectorante ale plantei de dafin, vaporii eliminați atunci când arzi frunzele te pot ajuta la curățarea acelor căi respiratorii care-ți provoacă disconfort.

3. Elimină durerile de cap

Dafinul ajută și la reducerea intensității durerilor de cap, precum și a disconfortului cauzat de stările de proastă dispoziție.