01 aug. 2022 | 09:55

Fructul total interzis în orice închisoare. De ce deținuții nu trebuie să pună mâna pe el

Diverse
Fructul total interzis în orice închisoare. De ce deținuții nu trebuie să pună mâna pe el
Fructul total interzis in orice inchisoare

Unul dintre cele mai cunoscute și benefice fructe pentru organismul uman este interzis în orice închisoare de pe Glob. Deținuții nu au voie să se apropie de el, atâta timp cât se află în spatele gratiilor. Despre ce aliment este vorba. Nici vorbă de fructe exotice.

De ce deținuții nu au voie să aibă lămâi în penitenciare

Te-ai întrebat vreodată ce reguli strice trebuie să respecte deținuții în penitenciare? Ei bine, una dintre ele constă în faptul că persoanele încarcerate nu au voie să consume sau să aibă în posesia lor lămâi. Deși poate părea banal și ciudat în același timp, explicația specialiștilor pare a fi destul de simplă.

Lămâia și derivatele sale pot fi folosite, în primul rând, pentru a obține alcool. De asemenea, acidul citric din lămâie se poate utiliza pentru a dizolva substanțe interzise precum cocaina sau heroina, cel mai des întâlnit drog din închisori.

Cei care reușesc să introducă orice tip de obiecte interzise în penitenciare, atunci când își vizitează rudele și persoanele cunoscute, riscă amenzi usturătoare din partea statului. Sancțiunile se încadrează în sume cuprinse între 100 și 500 de lei, potrivit legislației.

Pe de altă parte, atunci când sunt introduse, în mod ilicit, obiecte contondente sau electronice, precum telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, persoanele în cauză comit o infracţiune şi riscă o amendă sau pot fi pedepsiți cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, conform anp.gov.ro.

„Introducerea în mod ilicit de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor şi alcool

(1) Introducerea, în mod ilicit, de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor şi alcool într-un penitenciar, centru de reţinere şi arestare preventivă, centru de arestare preventivă, centru educativ şi centru de detenţie, în scopul folosirii lor de către deţinuţi, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Dacă fapta este săvârşită de către personalul administraţiei locului de deţinere sau personalul centrelor de reţinere şi arestare preventivă, pedeapsa este închisoarea de la un an la 5 ani.

(3) Tentativa se pedepseşte.”, se arată pe site-ul oficial al instituției.

Citește și 8 ani de închisoare pentru Shakira! Vestea a venit ca un fulger, ce se va întâmpla în curând

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 18-24 octombrie. Două zodii primesc vești bune, iar un nativ trece printr-o situație tensionată
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Acești români scapă de o plată. Actele pe care le vor face gratis
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Îți golește contul de toți banii. Avertisment ANAF pentru românii care au de dat bani la stat
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
Putin amenință cu ARMA NUCLEARĂ! L-a SCOS DIN MINȚI planul lui Zelenski
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro