Fructul pe care trebuie să îl consumi pe caniculă. Te va răcori instant
Pe vreme de caniculă, cu toții căutăm cele mai bune moduri pentru a ne răcori. Specialiștii din sănătate oferă de nenumărate ori sfaturi privind fructele și legumele care au cele mai mari beneficii asupra organismului și care ne ajută să rămânem hidratați. Ce fruct trebuie să mănânci vara, neapărat? Află din următoarele rânduri.
Ce fruct trebuie să mănânci vara
Trebuie să consumi acest fruct cât de des poți în perioada verii. Mai ales dacă temperaturile ating valori caniculare. Este unul dintre cele mai simple plăceri ale sezonului estival, greu de întrecut în ceea ce privește aroma-i delicioasă.
Așa cum probabil ați ghicit, piersica este fructul surpriză pe care românii îl consumă vara. Pe lângă faptul că puteți savura aceste fructe în formă crudă, dar și sub formă de desert, piersicile proaspete pot fi gătite sub o mulțime de forme pentru a fi consumate. Este o modalitate perfectă de a furniza organismului vitamine și nutrienți, cruciali pentru sănătate.
Piersicile sunt bogate în vitaminele A și C. Sunt fructe excelente pentru digestie, întrucât ele conțin fibre prebiotice care hrănesc bacteriile intestinale benefice. Conțin, de asemenea, potasiu, care poate ajuta la susținerea unei tensiuni arteriale sănătoase, precum și antioxidanți, care se regăsesc, de obicei, în coaja fructului, potrivit specialiștilor din sănătate.
Dacă nu sunteți fani ai texturii pufoase a piersicilor, puteți să optați oricând pentru nectarine. În acest fel, beneficiați de aceleași valori nutriționale. Sau puteți încerca și caisele, care, de asemenea, au efecte benefice asupra organismului uman.
Idei de gustări simple cu piersici
Dacă vă întrebați cum puteți profita la maximum de beneficiile pe care le oferă piersicile, consultați câteva rețete pentru micul dejun, prânz și/sau cină cu aceste fructe. Dacă vreți să le savurați dimineața, adăugați piersici proaspete tăiate felii într-un borcan cu ovăz, lapte și condimente dulci. Veți obține o compoziție dulce, inspirată de plăcinta cu piersici.
Dacă nu îți place să consumi piersici la micul dejun, optează pentru un smoothie. Poate fi consumat chiar și dacă ești vegan. Pune fructele în blender și amestecă-le, după care adaugă iaurt și lapte pe bază de plante. Sau faceți orice altă combinație preferați.
Rețeta de dulceață de piersici este perfectă pentru iarnă. Însă poate fi consumată și pe timpul verii, dacă iubiți aceste fructe.
Dacă vreți o gustare după masa de prânz sau cină, aprindeți grătarul și puneți piersicile pe foc pentru o perioadă scurtă de timp. Fructele vor căpăta o aromă mai dulce. Preîncălziți un grătar pe gaz sau pe cărbuni la foc mediu. Tăiați piersicile în două și scoateți-le sâmburii. Ungeți jumătățile de piersicată tăiate cu ulei de măsline sau ulei vegetal. Așezați-le cu partea tăiată în jos și lăsați-le pe foc timp de 4 până la 5 minute, până când apar urme de grătar.