Fructul minune care ne schimbă starea. Ce spune Mihaela Bilic: beneficiile nebănuite pe care le are

Fructul minune care ne schimbă starea. Ce spune Mihaela Bilic: beneficiile nebănuite pe care le are
banana, fructul minune, recomandat de nutriționiști

De cele mai multe ori, când oamenii se gândesc la super fructe sau la plante vindecătoare, nu tind să se gândească la banane. Cu toate acestea, banana este plină cu ingrediente de protecție și este deosebit de bună pentru minte și dispoziție. Așa cum a spus Hipocrate atât de faimos, „lăsați-vă mâncarea să vă fie medicamentul”. Având în vedere acest lucru, nutriționiștii ne recomandă să explorăm beneficiile medicinale ale bananelor.

Banana, fructul minune, recomandat de nutriționiști

Pentru început, banana este bogată în fibre naturale. După cum știu majoritatea oamenilor obțin de obicei prea puține fibre în dietă. Cu toate acestea, fibrele sunt esențiale pentru o sănătate digestivă adecvată. Bananele sunt o sursă bine cunoscută de potasiu, un nutrient esențial care ajută la menținerea unui echilibru adecvat al fluidelor în organism.

Potasiul și sodiul funcționează mână în mână. Sodiul ajută organismul să rețină apa, iar potasiul ajută la eliminarea excesului de lichid. Potasiul este necesar pentru buna funcționare a tuturor celulelor vii și puține alimente conțin mai mult din acest nutrient decât bananele.

Din punct de vedere protector, banana este bogată într-o varietate de compuși, dintre care mulți sunt antioxidanți. În timp ce afinele, acai, mangostanul și alte fructe obțin mai mult timp în lumina reflectoarelor antioxidante, bananele sunt încărcate în special cu acești compuși, contribuind astfel la reducerea îmbătrânirii premature a celulelor corpului.

Acidul alfa linolenic, unul dintre acești compuși, demonstrează o activitate antioxidantă, antiinflamatorie și anticanceroasă semnificativă. Acidul alfa linolenic crește, de asemenea, funcția imună și îmbunătățește circulația sângelui. Printre cei care recomandă bananele este și celebrul nutriționist, Mihaela Bilic care spune despre banane:

”Dacă mărul era fructul ce ne garanta sănătatea fizică banana este cea care are grijă de dispoziţia şi starea noastră de bine. Bananele au glucide lente ce asigură energia în caz de sport/mişcare, au potasiu şi magneziu pentru funcţionarea optimă sistemului nervos şi a muşchilor.

Dar cel mai important ingredient al lor este triptofanul, un aminoacid esenţial care se transformă în organism în serotonină. Iar serotonină este substanţa de care depinde starea noastră de bine liniştea şi echilibrul psihic.”, spune Mihaela Bilic.

Sursa excelentă de super-protecție o găsim în banane

Banana mai conține doi compuși, kaempferol și quercetin. Acești compuși au fost studiați pe larg și sunt cunoscuți pentru a proteja celulele, a reduce inflamația, a lupta împotriva numeroaselor tipuri de tumori, a proteja nervii, a îmbunătăți circulația sângelui și a reduce riscul apariției mai multor boli.

Deci, chiar dacă tăiați banana în cerealele de dimineață, acești compuși sunt gata să ofere beneficii serioase sănătății dumneavoastră generale.

”Doar în banane şi prune găsim acest precursor natural de serotonină, aşa că lăsaţi merele şi citricele deoparte în această perioadă şi puneţi accent pe banana – nu strică niciodată un strop de bine în plus.

Şi nu, nu îngraşă!! O banană are sub 100 calorii, iar faptul că este alcalină (nu acidă precum mărul şi citricele) o face prietenoasă cu tubul digestiv şi nu stimulează pofta de mâncare”, mai spune Mihaela Bilic.

Banana conține Serotonină și Dopamină

Banana conține, de asemenea, un compus care completează activitatea vitaminei C și ajută la menținerea vaselor de sânge puternice și flexibile. Posedă, de asemenea, proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și anticanceroase.

Oricât de protectoare sunt aceste banane, ele constituie, de asemenea, o mâncare foarte importantă. Sunt surse excelente ale celor doi compuși importanți ai creierului dopamină și serotonină.

Dopamina este principala substanță chimică de „recompensă” din corpul nostru. Când facem ceva și simțim un sentiment de satisfacție, acea satisfacție este efectul dopaminei în creier.

Dopamina ajută la protejarea împotriva unor tipuri de neuro-degenerare, inclusiv boala Parkinson. Dopamina demonstrează numeroase beneficii pentru creier, ajută la întărirea inimii și îmbunătățește circulația. Pe de altă parte, serotonina poate fi cea mai cunoscută dintre toate substanțele chimice ale creierului.

Serotonina este absolut esențială pentru dispoziție și este ținta a numeroase medicamente antidepresive. Unele dintre aceste medicamente acționează pentru a crește producția de serotonină, în timp ce altele ajută la menținerea serotoninei în creier pentru perioade mai lungi de timp. Dintre toate funcțiile sale cunoscute, serotonina este puternic antidepresivă.

Concluzia

Cu toții auzim că ar trebui să mâncăm fructe și legume. Totuși mulți oameni nu reușesc să consume cantități adecvate din aceste grupuri de alimente atât de importante. Și în timp ce multe alimente sunt încărcate cu compuși benefici, în banane regăsim unul dintre alimentele cu adevărat excelente.

Banana este bogată în vitaminele B 6 și A. Banana este, de asemenea, cel mai popular fruct din America. Cu toate acestea, pe lângă aroma lor și ușurința de utilizare, banana demonstrează și proprietăți foarte importante decând vine vorba îmbătrânire

Adesea, primul aliment solid al sugarilor, banana, oferă o modalitate excelentă de a ne lua nutrițienți ușor de digerat, de a îmbunătăți sănătatea digestivă, de a proteja corpul de o serie de boli și de a ridica starea de spirit. Am putea susține cu ușurință că în banane avem unul dintre cele mai perfecte alimente oferite de natură.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI